Тернопільська метеостанція: місце, де знають все про погоду (Відео)

07.06.2019 18:36   Джерело: Т1
Опубліковано : Новини Тернопільщини

За кілька кілометрів від Тернополя на території аеропорту – авіаційна метеорологічна станція. Її заснували ще у 1947 році. Тут, як і 70 років тому, цілодобово спостерігають за погодою. Поруч основного пункту спостереження – спеціальний майданчик з метеорологічним обладнанням.

На метеорологічній станції спостерігають ще за атмосферним тиском, вологістю повітря, вітром, атмосферними опадами та іншими явищами.

- Зараз ви можете побачити мачти, на висоті 10 м, де встановлені датчики для вимірювання швидкості і напрями вітру, - каже начальник АМСЦ 4 розряду Володимир Кучерка. - Інформація по лініях звязку надходить в пункт спостереження.

На перекопаній ділянці розміром 4 на 6 метрів у центрі горизонтально встановлені три термометри: строковий, максимальний та мінімальний. По них визначають температуру грунту. Це дуже важливо для аграріїв.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Т1  

Коментарі