Тернопільська активістка йде у депутати Верховної Ради

Опубліковано:
6 Червня, 2019

Про рішення йти на вибори до Верховної Ради тернополянка Юлія Мамчак повідомила на своїй сторінці у Facebook, – пише сайт 20 хвилин.

– Якщо казати відверто, то остаточне рішення йти в депутати є більш вимушеним, ніж бажаним, – каже Юлія Мамчак. – За довгих три роки громадської діяльності переконалась, що за нас ніхто нічого не зробить. Скаржитись на владу на дивані не хочу, а крики у Facebook нічого не дають. Треба вставати і працювати.

Жінка розповідає, що останнім часом багато спілкувалась з родиною чоловіка, які приїхали в гості з Литви, щоб відвідати батьківську землю. За звичайними розмовами підняли тему рівня життя українця та звичайного європейця.

– Усі зійшлись на думці про те, що зараз Україна стоїть на порозі чогось великого та світлого і наше основне завдання зараз цей шанс не проґавити, – продовжує жінка. – Знаю, що вже найближчими днями дізнаюсь про себе багато цікавого і ця інформація буде не зажди правдивою. На жаль в нашій країні облити брудом когось вважається нормою. Але нехай, я до цього морально готова.

Стосовно партії, то поки що Юлія прийняла рішення балотуватись як самовисуванець (мажоритарник). Зараз вона безпартійна.

– Що хотілось би змінити? Змін на сьогоднішній день і так багато, хочеться якісних змін, – каже Юлія. –  Щоб рішення, які приймаються  владою були “для усіх людей”, а не лише для кількох. Хочеться, щоб записані в Конституції права та гарантії дотримувались, а виконавча, судова  влада та силові   і правоохоронні органи якісно виконували свої роботу. І тоді все у нас буде добре: і хабарники – злочинці будуть покарані, а українці отримають таку бажану надію на безпеку.

А гроші чи достаток, як каже Юлія, заробимо, це закладено у нас генетично. Український народ готовий працювати багато і натхненно.

– Найбільше мене гнітить тільки те, що, на жаль, ми ображаємо наше минуле покоління, наших пенсіонерів, а вони наша мудрість і пам’ять, – каже жінка. – Але я думаю, що це найближчим часом  зміниться і достойно оцінимо їх внесок та забезпечимо достойну пенсію. Стосовно плану дій, то основним завданням на сьогоднішній день є створення міцної команди з мешканців Тернопільщини для якісного відстоювання інтересів нашого регіону та міста у Верховній Раді, верхівці влади та захисту їх прав.  а мою думку основним обов’язком представника громади у будь якій владі – це відстоювання інтересів громади.

Зараз Юлія разом з активними тернополянами розробляють програму дій кандидата в депутати. До речі, до написання програми та команди запрошують усіх охочих.

– Щодо грошей на вибори. А скільки треба грошей?, – сміється Юлія. – З 2008-ого року я приватний підприємець. Чоловік теж займається підприємницькою діяльністю. Саме завдяки цьому наша сім’я змогла осилити три роки судів. Допомогти з оплатою судів та експертизи просила людей тільки тоді, коли наша сім’я зіштовхнулася з раком батька.

Жінка не погоджується з думкою, що на вибори потрібно тратити колосальні кошти. На її думку, якщо ведеться дорога агітаційна кампанія, виникає закономірне запитання, де ці гроші взялись і кому їх потрібно буде віддавати.

– Я ні в кого нічого не просила і нікому нічого не винна, – додає Юлія Мамчак. – Вступний внесок оплачую з сімейних заощаджень. Планую провести мінімальну агітаційну кампанію.

Жінка каже, якщо хтось захоче їй допомогти без зобов’язань в майбутньому, то це можна буде зробити перерахувавши кошти на виборчий рахунок, який згодом оприлюднять. Юлія каже, якщо справді є бажання змінювати країну, пора відходити від стандартів, що на вибори можуть йти лише багаті люди або чиїсь протеже. Інакше все залишиться, як є.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Мамчак, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парламент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: