Маршрут автобуса Тернопіль – Коломия пролягає через «зону АТО»

07.06.2019 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Дійсно це так, адже частина  шляху між Заліщиками та Городенка, так приблизно до 20км, навіть гірший, ніж у справжній зоні АТО, його автобус долає майже за… цілу годину. Відрізок дороги вкрай у незадовільному стані як на території Чернівецької області, так і на території Івано-Франківської області.

Дана дорога на мапі позначена як дорога місцевого значення, проте це не відповідає дійсності, бо вона близька до ґрунтової дороги. Покриття шляху – розбитий вщент щебінь різного розміру, а глибина деяких ям сягає до 30см. Запитуючи водія автобуса з якою він швидкістю їде й примірюючи ту швидкість на око, як 20-30км/год., той засміявся та показав на спідометр, там показувало 10км/год. Місцеві пасажири чи то жартома, а чи й насправді цю ділянку дороги називають «воєнною», навіть «стратегічною». Ця «воєнщина» проявляється в повній мірі десь після села Звенячин Чернівецької області, проходить через інші села – Рудка, Серафинці Івано-Франківської області та закінчується перед Городенка.

За словами водія такий маршрут функціонує ще з 1986 року. Можливо в ті роки дорога була в іншому стані, але нині її тяжко назвати так. Тож маршрути №335 і №336 напевно самі «стратегічні» у вказаних вище областях Західної України. Крім вказаних маршрутів, цим шляхом більше нічого не рухається, навіть інші авто тут можна побачити дуже рідко. На межі двох областей стоять розмежувальні знаки. Івано-Франківська область має сучасний знак, проте він весь в бур’янах та хащах, а от Чернівецьку область представляє муроване та розмальоване щось ще радянських часів та вщент облізле і тяжке для розпізнавання.

Якщо це дорога місцевого значення, то і «прапор в руки» місцевим районним органам влади. Невже таку невелику за протяжністю дорогу неможливо привести в належний стан?

Люди розповідали та це й було видно, що окремі частини шляху протяжністю 2-3км відремонтували місцеві підприємці-аграрії. А державні органи напевно як завжди бідні та жаліються на відсутність коштів на капітальний ремонт дороги? То давайте запросимо на «екскурсію» тим шляхом голів РДА, голів ОДА та керівників автодорів двох областей! А можливо давайте і військових запросимо, відразу ціле Міністерство оборони, адже шлях «воєнний»?

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі