Милосердя Господнє Всеохопне і Безмежне. Я часто міркувала над тим, чому, перенісши на хресті стільки мук за людські гріхи, Ісус Христос після Воскресіння продовжує ще 40 днів перебувати на Землі? І чому тільки 40? Кажуть, що ця цифра сакральна: вона пробуджує пам’ять в особливий спосіб… на рівні ДНК.

Так воно й сталося. 40 днів Божественний Вчитель ходив і повчав. Разом з апостолами. Першою після Воскресіння Його зустріла Марія Магдалина. Правильніше – Він Постав перед нею. Жінка настільки була згорьована, що й не впізнала Його. Вона подумала, що то садівник, який неподалік мешкав.

– Пане, якщо ти узяв Його, то скажи мені, де поклав Його тіло?

І тільки тоді Господь відкрився Марії Магдалині: звернувся до неї давно знайомою їй інтонацією.

– Маріє!

Вона, відвівши погляд від входу до гробу, впізнала Його і радісно вигукнула єврейською: «Раббуні!», що означає «Учителю мій!». Із приємною втіхою і радістю Марія намагалася впасти до ніг Господа, відчути їх, переконатися, що бачить справжнього живого Ісуса, а не привид.

Але Ісус заборонив їй це, кажучи:

– Не торкайся до Мене, бо Я ще не увійшов до Отця Мого. Але йди до братів Моїх (братів у вірі, а не кревних братів – В.М.) і розкажи їм: Я йду до Свого Отця і до Отця вашого, до Свого Бога і до Бога вашого! (Ів. 20. 17).

Чому я згадала про цю зустріч, а саме про Садівника? У національному заповіднику «Замки Тернопілля» у залі сакрального мистецтва є чудовий образ із цим сюжетом. Він так і називається «Ісус Христос Садівник». Це дар музею від церковної громади с. Нижчі Луб’янки. Про це розповідає туристам екскурсовод Оксана Горбач.

Згідно з Євангелієм, на 40-й день після Воскресіння Ісус разом з апостолами піднявся на Єлевонську гору в Єрусалимі. Там Він дав своїм учням останні настанови і вознісся на небеса у плоті…

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вознесіння, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: