Ресторан із підземеллями і театром ляльок для дорослих відкриють у Тернополі

Опубліковано:
1 Червня, 2019

У ресторані “Леліва” також є таємні двері, які “ховаються” за барною стійкою у “чоловічому” залі.

Новий двох’ярусний ресторан “Леліва” відкриють на початку червня в Тернополі. Як розповів директор тернопільського Туристичного інформаційного центру Тарас Ковальчук, презентуючи ресторан українським блогерам, тут можна буде спробувати близько двадцяти видів пива, а також наливки і лікери, приготовані за старовинними тернопільським рецептами, передає кореспондент Zruchno.Travel.

“Леліва – це старовинний благородний герб, який увійшов в основу близько 800 родових гербів східної Європи. Зараз же він використовується, як основа декількох українських міст, в тому числі і Тернополя”, – пояснив Ковальчук.

Стіну одного із залів ресторану – “чоловічого”, як його називає сам Ковальчук – прикрашають портрети всіх глав міста з моменту його заснування. У цьому залі встановлена ​​барна стійка, за якою розливають пиво: 5 видів місцевого пива, 5 – імпортних, 9 – крафтового і 1 – безалкогольне пиво.

У другому залі – “жіночому” – встановлені панорамні вікна, які в літній час можна буде розсовувати, перетворюючи зал на терасу.

У “Леліва” також є таємні двері, які “ховаються” за барною стійкою у “чоловічому” залі. Ці двері, які без підказки співробітників ресторану не розгледіти, ведуть у підземелля, де гостей чекатиме ще більше сюрпризів.

“У певні дні тут буде працювати театр ляльок для дорослих з еротичними постановками, жартами і так далі, тому стіни підземних залів прикрашають маски”, – розповів Ковальчук.

На нижньому ярусі ресторану встановлена ​​ще одна барна стійка, де відвідувачі зможуть спробувати алкогольні напої приготовлені за старовинними тернопільським рецептами.

“У нашій команді є історик, який вивчає історію Тернополя. Разом із ним ми розшукували старовинні рецепти напоїв: читали щоденники, вирізки зі старих газет, меню ресторанів… Зібравши інформацію, ми змогли відтворити напої, які колись пили на цих землях наші предки. Наприклад, тут можна спробувати “Здибанку”. Чому цей напій отримав таку назву? Колись молоді люди пригощали дівчат в місцевому закладі “Віденка” морозивом. Але морозиво було незвичайним – хлопці платили барменові, щоб той поливав морозиво не малиновим сиропом, а спеціальним малиновим лікером. Дівчата розслаблялися і ставали більш прихильними до залицянь молодих людей”, – розповів у коментарі Zruchno.Travel виробник місцевих напоїв Ігор Беловский.

Після відкриття ресторану “Леліва” місцеві напої можна буде не тільки скуштувати, а й придбати з собою. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Леліва, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ресторан, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: