Тернопільський експерт проаналізував перші дії Зеленського на посту Президента

Опубліковано:
30 Травня, 2019

Указ про розпуск Ради та дострокові вибори 21 липня набув чинності. Володимир Зеленський також доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування позачергових парламентських виборів. Чи є ризики у тому, що вибори проведуть швидше, ніж зазвичай – у сюжеті Т1 Новини.

 

Президент Зеленський розпускає Верховну Раду. Відповідну заяву Президент зробив під час інавгурації 20 травня. Головний аргумент – низька довіра українців до цієї інституції. Також Володимир Зеленський заявив, що коаліції у Верховній Раді не існувало з 2016 року. Рішення про розпуск Парламенту аналізують та обговорюють експерти.

“Кожні нові вибори, це добре для країни, бо коли частіше оновлюється влада вона стає більш відповідальною. Тому я вважаю, чим частіше в нашій країні вибори, тим краще. Плюс – це величезні інвестиції в той самий регіон, тобто це та сама “чорна” готівка, яка в країні гуляє, вона все ж таки під час виборів з’являються у виборчих процесах і як не парадоксольно – це приплив інвестиції у всю країну”, каже експерт з питань місцевого самоврядування Олег Боберський.

Також експерт каже, той факт, що вибори відбудуться швидше, ніж планували, не буде проблемою для забезпечення прозорих і легітимних парламентських виборів. Однак явка виборців може бути значно меншою.

Не бачить Олег Боберський і загрози у тому, що голови ОДА в країні та високопосадовці пишуть заяви на звільнення і йдуть у відставку.

“Заяви посадовців, які працювали у вертикалі одного Президента, коли приходить інший президент – це дуже добре, це європейська практика. Це власне показник показник європейської культури, в цьому я не бачу нічого поганого”, додає Олег Боберський.

Тим часом у ЦВК повідомили, документи кандидатів у нардепи почнуть приймати з 24 травня. Але згідно з чинною системою державних закупівель, ЦВК не вистачить відведених двох місяців на підготовку до виборів, заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук. Вона також сказала, що наразі у Верховному суді не зареєстровано жодної скарги щодо розпуску Ради та призначення позачергових виборів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зеленський, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: