Сортувати відходи – відтепер обов’язок кожного тернополянина

Опубліковано:
29 Травня, 2019

З 1 травня вступили в силу нові Правила надання послуг з поводження з побутовими відходами, затверджені постановою Кабміну №318 від 27 березня 2019 року. Відповідно до закону України “Про відходи”, в поняття “поводження з відходами” вкладається не просто їх вивезення на полігон.

Відповідно, якщо раніше від “сміттярів”, які обслуговують житлові будинки, потрібно тільки звільнити прибудинкову територію від накопичених відходів, то тепер передбачається залучати до обслуговування будинків компанії, які зможуть забезпечити також утилізацію чи переробку. Однак нова редакція Закону про житлово-комунальні послуги накладає додаткові зобов’язання не тільки на компанії з вивезення сміття, а й на споживачів їх послуг, тобто на всіх українців. Перехід до нових правил повинен відбутися до 1 травня 2020 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сміття, #тернопіль, #тернопільські новини, #урна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: