ICC Ukraine стала партнером Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2019»

29.05.2019 15:13   Джерело: icc-ternopil.org
Опубліковано : Новини Тернопілля

Міжнародна торгова палата ICC Ukraine стала партнером Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2019», який розпочав свою роботу 23 травня. Захід організовують Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада та Тернопільська міська рада.

Під час урочистого відкриття форуму у Збаразькому замку було презентовано потенціал Тернопільської області, інвестиційний портал та проект розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль». Загалом на захід прибули представники близько 30-ти країн світу та іноземних бізнес-партнерів. Це представники з США, Китаю, Бельгії, Вірменії, Польщі, Литви, Туреччини, Австрії, Франції та інших країн.

Форум відбувається за участю керівництва держави, Уряду та центральних органів виконавчої влади України, обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, іноземних дипломатичних установ, міжнародних організацій, акредитованих в Україні, регіонів країн-партнерів і потенційних партнерів міжрегіонального співробітництва області та представників бізнесу. Почесні гості – перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та Голова Представництва Європейського Союзу в Украіні Хюг Мінгареллі.

«Тернопільщина є хабом бізнесу, хабом інновацій, хабом інвестицій... Тернопільщина входить у ТОП-5 областей, де малий і середній бізнес почувається найбільш комфортно. За чотири роки до області залучено 23 млрд грн капітальних інвестицій, реалізовано 1600 проектів регіонального розвитку на 3,5 млрд грн, 565 інфраструктурних проектів - на суму майже 350 млн грн. А успіх розвитку кожного регіону – це успіх держави в цілому, це успіх кожного громадянина, кожного українця», – повідомив Степан Кубів.

Хюг Мінгареллі: «Євросоюз відкритий до співпраці. Тернопільщина показує приклад того, як можна налагоджувати, підтримувати дружні та ділові стосунки, а також впроваджувати в життя інновації та нові бізнес ідеї. Ми бачимо великий потенціал Тернопільщини, де активно розвиваються такі сфери, як агропромисловий комплекс, туризм, IT».

 

Голова облдержадміністрації Степан Барна зазначив, що впродовж 2016-2018 року в сектор економіки області було залучено 12,7 мільярда грн капітальних інвестицій.

«Це лише внутрішній інвестор та пріоритетом для нас є залучення іноземних інвестицій. Впродовж першого кварталу 2019 року обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області зріс у 2,3 рази і сягнув показника понад 104 мільйони доларів. За темпами це перше місце в Україні», – поінформував Барна.

Очільник Тернополя Сергій Надал зазначив, що інвестиційний форум є важливою подією для розвитку міста. Адже Тернопільська міська рада працює, щоб Тернопіль був не лише комфортним для проживання, а й для ведення бізнесу:

«Ми активно запроваджуємо електронні сервіси, які забезпечують прозорість ведення бізнесу та надаємо максимальне організаційне та податкове сприяння як українським, так і іноземним інвесторам, – наголошує Сергій Надал. – Станом на сьогодні у Тернополі працює майже 80 підприємств з іноземними інвестиціями. У нас присутні капітальні інвестиції майже з 30 країн світу – іноземний бізнес активно вкладає кошти у Тернопіль».

Тарас Демкура, віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, розповів, що організація готова допомагати підприємцям Тернопільщини вийти на міжнародний рівень. Представництва ICC є в 127 країнах світу, тож може посприяти співпраці. Також у торговій палаті працює служба економічної безпеки та партнерство із міжнародним судом. Відтак, запевняють експерти торгової палати, можуть перевірити потенційних інвесторів чи партнерів та вберегти українських бізнесменів від шахраїв.

«Від імені Міжнародної торгової палати висловлюю подяку Голові Тернопільської ОДА Степану Барні, Голові Тернопільськоі обласної ради Овчаруку Віктору, міському голові Сергію Надалу та всій команді, хто долучився до організації такого представницького форуму. У той час, коли Україна впевнено іде до європейської спільноти, всі ми, як ніколи, маємо об'єднатися i зробити все від нас залежне, для пiдняття економіки України через покращення інвестиційного клімату!» – повідомив Тарас Демкура. 

 

Форум «Тернопільщина invest 2019» проводять протягом останніх років для презентації потенціалу Тернопільської області та залучення інвесторів. капітальних інвестицій.

Основною складовою форуму стали дискусійні панелі згідно таких напрямків:

- Енергоефективність;

- агропромисловий комплекс;

- туризм;

- IT-технології.

У рамках Форуму проходить також виставка «Зроблено на Тернопіллі», де свої досягнення представляють аграрні та промислові підприємства області. Свій потенціал презентують й об’єднані територіальні громади області. 

 

Ще однин захід на інвестиційному форумі «Тернопільщина INVEST – 2019» – засідання Міжнародного Трейд-клубу – організації, яка об’єднує співробітників з торгово-економічних питань майже 60-ти посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні та сприятиме залученню іноземних інвестицій в економіку Тернопільської області. 23 квітня учасники Міжнародного Трейд-клубу долучилися до панельних дискусій Форуму, а вже 24 травня відбудуться зустрічі в форматі В2В з підприємцями області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: icc-ternopil.org  

Коментарі