Чому після 50 потрібно зовсім відмовитися від хліба

Опубліковано:
28 Травня, 2019

 

У статті мова піде про всі злаки – овес, пшеницю, жито, ячмінь, рис, гречку, просо – і інше насіння трав’янистих рослин.

Так, зернове харчування стало основою існування цілих народів. Але якось ми швидко забули, що до недавнього часу всі злаки вживалися в цілісному вигляді, не так, як зараз.

У вівсі – дефіцит базових солей. Пшениці не вистачає натрію і кальцію. У рисі – дефіцит солей (особливо кальцію, ось чому я завжди рекомендую його вживати при відкладеннях солей для чищення суглобів). У рисі недостатньо натрію і хлору (що теж добре для лікування). Всім цим злаковим бракує йоду. А ось це істотно, особливо при харчуванні робітників, спортсменів – разом із потом можуть піти всі запаси йоду, а харчування хлібом і кашами може привести організм до катастрофічних наслідків: базедової хвороби, відхилень від розумового розвитку, відхилень у хромосомах, розвитку раку.

Каші та хліб з «очищеного до смерті» білого борошна

Харчування одними злаками дуже швидко піднімає кислотність (це варто використовувати, але помірковано, людям зі зниженою кислотністю) Але ще гірше для людини – вівсяна каша з молоком і цукром. Це одна з найшкідливіших комбінацій, яка коли-небудь потрапляла в рот людини. А ми ж даємо її хворим і дітям…

Кукурудзяні пластівці, зроблені під пресом і при високій температурі, практично не мають ніякої поживної цінності.

Пшениця – найбільш кислотоутворювальна зі злаків.

Рис – найкращий з усіх злакових, але краще цільний (у нас нізащо такого не знайдеш).

Кукурудза (зірвана зі стебла) за добу перетворюється з лужного відмінного продукту в кислий (так швидко відбувається перетворення цукру в крохмаль).

Зерна пшениці в стадії молочно-воскової стиглості є відмінним лужним продуктом, а дозрілі – кислотним. Тому проросла пшениця є кращою їжею, ніж сухі зерна.

Злаки з вершками та цукром – частий сніданок у родині. Це жахлива кислотоутворювальна суміш, в результаті вживання якої виникає маса хвороб.

Висновки зі сказаного про злаки:

– Не зловживайте злаками у вигляді каш. Вони повинні складати невелику частину харчування. І ніколи не їжте каші з м’ясом – це найбільша біда.

– Краще вживати їх у цілісному, необробленому вигляді або пророслими.

– Зерновий крохмаль засвоюється протягом 2 годин, картопляний – за 10 хвилин.

– Виключіть всі злакові з харчування малолітніх і особливо грудних дітей. До дворічного віку дитині не можна давати ніякого крохмалю, а тим більше – злакових.

Хліб, спечений зі злаків, в основному «очищених до смерті», хліб, що містить сіль, соду, дріжджі, і ряд інших добавок, підданий високій температурній обробці, а потім споживаний щодня 3-4 рази на день, та ще в величезних кількостях, до того ж, в нерозбірливому поєднанні (бутерброди, випічка) з іншими крохмалями, – такий хліб став одним із головних джерел нещасть.

Так зване «збагачення» білого борошна «вищого ґатунку» створило у людей хибне уявлення про безпеку. Ніколи ще люди не винаходили більшого обману! В результаті процесу «збагачення» в борошно додаються мізерні кількості синтетичних «вітамінів», «покращувачів», які не можуть відшкодувати того, що вкрали у зерна при його очищенні від оболонок і переробленні в борошно. Це чисто комерційний винахід на догоду прибутку.

Хліб і вироби з білого очищеного борошна

Якщо не всі, то багато хвороб шлунково-кишкового тракту – від хліба, який рідко добре перетравлюється, а найчастіше кисне і дає велику кількість газів.

Застосовувані термофільні харчові дріжджі знищують в кишківнику різні бактерії, що виробляють вітаміни групи В.

Хліб треба так ретельно і довго жувати, щоб його можна було «випити» зі слиною, через те, що його перетравлення починається в роті. Ніколи не можна їсти хліб із м’ясом, кашею, яйцем, сиром. Дуже добре поєднується хліб і вироби з борошна з овочами, сирими та вареними, зеленню, соком, вершковим маслом і рослинною олією. Зовсім не сполучається з усіма солодощами і фруктами.

Сьогодні наука (звичайно, не наша) встановила приблизні терміни і кількість споживання хліба і виробів з борошна.

Споживання виробів з білого очищеного борошна має бути зведене до мінімуму в усіх без винятку вікових групах. Особливо для дітей і людей похилого віку. Молодим людям до 30 років хліб можна вживати необмежено, якщо вони працюють фізично на свіжому повітрі. До 45 років – обмежено; в 45-50 років – дуже мало, 2-3 шматочки; а після 50 років – 1 шматочок в день або виключити хліб зовсім.

Хліб з успіхом замінюється горіхами. Хай живуть горіхи!

Промисловий білий хліб і вироби з білого борошна (кондитерські, макарони, локшина, вермішель) оброблені хімією, вибілені, підфарбовані, збагачені, очищені, пом’якшені, консервовані, ароматизовані, вбиті для довгого зберігання й оброблені від черствіння. І все це – за допомогою добавок синтетичних хімічних інгредієнтів, дуже шкідливих для здоров’я. Це зневоднений, концентрований, спустошений продукт, позбавлений всього живого. Це бутафорія, муляж, манекен їжі.

У магазинах іноді з’являється хліб грубого помелу; по ідеї, це і є той самий здоровий хліб, який нам потрібен. Але, скажіть мені, будь ласка, хто ж додумався робити його на термофільних дріжджах (замість хмельових)? Прекрасна ідея загублена безграмотними, бездушними промисловцями. Адже будь-яка сільська бабуся знає, як треба пекти корисний, смачний хліб; запросіть її, і вона навчить вас цьому найдавнішому мистецтву.

А взагалі, хліб треба завжди їсти підсушеним або злегка підсмаженим без масла. При цьому крохмалі, які ми завжди вживаємо в надлишку, переходять в легкі моноцукри, яких нам завжди не вистачає.

Здорова їжа – це підсушений чорний селянський хліб грубого помелу, пророслі зерна злаків, неочищені злаки – рис, пшениця, кукурудза, гречка. Зерно цільне або грубого помелу.

Вегетаріанські вироби з зерна і борошна

Всі крупи перед приготуванням страв необхідно ретельно просушити в духовці або на пательні без зміни кольору. Каші бажано варити на овочевому (фруктовому) відварі. У процесі варіння не можна додавати молоко, сіль, цукор, вершкове масло і рослинну олію. Тільки коли каша готова, можна додати в неї рослинну олію або топлене масло, мед.

Можна варити каші з родзинками, не копченими сухофруктами; можна їх тушкувати з овочами типу рагу; готувати як східні плови – з морквою і цибулею, з родзинками або сухофруктами, тушкованими овочами й фруктами.

Пророслу пшеницю готують так. Промити та розкласти зерна пшениці в широкому піддоні на мокру тканину з бавовни або льону, потім зверху накрити такою ж мокрою тканиною. Підтримувати тканини завжди вологими (не можна, щоб пшениця лежала у воді).

Коли з’являться паростки величиною 1-2 мм, можна їсти. Більший паросток в їжу не годиться – пшениця стає отруйною!

Їсти паростки краще вранці натщесерце, на сніданок. Хворим і ослабленим щодня – по 50 г; рекомендується дітям після 5 років і людям похилого віку.

Пророслу пшеницю зі шматочком лимонної кірки пропустити через м’ясорубку, замісити на гречаному борошні, покрити шаром протертих яблук – ось вам ситний пиріг.

Котлетки з гороху. Пропустити через м’ясорубку замочені на ніч квасолю або горох, додати терті горіхи, цибулю, часник, зелень. Надати форму котлетам. Все, можна їсти.

Обробка борошна. Перед замісом тіста треба його прожарити в духовці або на пательні (при t ° + 150 °, 2-3 хвилини), ретельно перемішуючи, без зміни кольору. Потім просіяти через сито. При приготуванні виробів із борошна не використовувати дріжджів, соди, оцту, солі, барвників, алкоголю.

Листкове і пісочне тісто готувати з використанням топленого масла, сухого (або концентрованого) молока, яєць або сухого яєчного порошку.

Хліб за Дерябіним: взяти борошна 4-5 склянок і 0,5 л мінеральної води. Замісити тісто – пластичне, щоб не липло до рук. Покласти на деко, посипане борошном, і поставити в нагріту духовку. Хліб випікати протягом 1-1,5 годин, тонкі коржі – 15-20 хвилин. Для здобної булки додати тільки 2 ч. л. згущеного солодкого молока й 1 склянку мінеральної води.

Хліб за Аракеляном: борошно – 1 кг, рослинна олія – 100 г, мед – 100 г, склянка мінеральної води. Коржик підсушити в духовці при температурі + 50 °. Всі клітини в такому хлібі живі. Зберігати його треба в целофані, в холодильнику.

Бережіть здоров’я — його не купиш за гроші!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хліб
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: