У Тернополі хворих на діабет позбавили життєво важливого препарату

Опубліковано:
28 Травня, 2019

У Тернополі хворі на цукровий діабет опинилися в критичній ситуації через недофінансування державою програми по забезпеченню їх безкоштовним препаратом інсуліну. Як інформує прес-служба Тернопільської міської ради, з початку року придбання інсуліну фінансується тільки на 35 відсотків від необхідного.

– У Тернополі забезпечення інсуліном діабетиків недофінансовано більш ніж на 7 мільйонів гривень. Хоча раніше в Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що придбання препарату буде профінансовано з державного бюджету України на 87 відсотків. Однак, на жаль, сьогодні держава реально виділяє лише 35 відсотків необхідної суми, – заявив начальник відділу охорони здоров’я міськради Ростислав Левчук. – Міськрада намагається частково фінансувати придбання інсуліну з міського бюджету, але цих коштів мало. Тому ми звертатиметься до обласної ради і до президента, щоб гроші були виділені в повному обсязі.

На травень поточного року тільки в одному Тернополі налічується 1300 жителів, хворих на цукровий діабет, яким необхідно щодня приймати інсулін. При цьому тільки чотири аптеки міста погодилися відпускати медичний препарат «авансом».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #діабет, #інсулін, #ліки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: