Статки Зеленського: вілла в Італії, елітні автівки та скандальне житло на Грушевського

Опубліковано:
27 Травня, 2019

Те, що активісти вимагали у Володимира Зеленського ще напередодні виборів, сталося лише тепер. Уже в статусі Президента України він подав свою декларацію за 2018 рік, – пише НОВА…

У ній — вілла в Італії, дві елітні автівки та житло у Києві зі скандальною репутацією. Щомісячна зарплата новоспеченого політика складала 347 тис. грн.

Декларацію опублікувало НАЗК 20 травня. Отож, президент володіє п’ятьма елітними квартирами в столиці площею від 131 до 269,7 кв. м. Мешкає ж він за адресою: вул. Грушевського, 9а, що поблизу Маріїнського парку. Цей будинок кияни часто називають «монстром» через його розміри.

А ще той «монстр» — причина грандіозного політичного скандалу, який, до речі, пов’язаний з попереднім президентом Петром Порошенком. Справа у тому, що будинок напівзаконно (фірма «Інвес» вигнала 22 поверхи замість дозволених 15) почали зводити на початку 2000-их. Тоді будівництво попсувало нерви мешканцям сусідньої елітної «сталінки» на вул. Грушевського, 9, одним з яких і був Петро Порошенко. Після приходу «помаранчевих» до влади у 2005-ому році, подейкують, що саме Порошенко очолив «хрестовий похід» проти забудовників на Грушевського, 9а, а курував розслідування його друг і майбутній Генпрокурор Віктор Пшонка. Щоправда, завершилося все тоді грандіозним «пшиком», а будинок став символом безсилля «помаранчевих» проти так званих «донецьких», адже житлом у скандальному будинку, окрім Володимира Зеленського, в різні часи володіли (а подейкують, і дотепер володіють) одіозні Віктор Янукович, Віктор Медведчук, Володимир Рибак, Ігор Калєтнік, Микола Рудьковський, Володимир Литвин та Даяна Іванющенко, донька Юри Єнакіївського.

Нині будинок на вул. Грушевського, 9а — один з найкоштовніших в Україні. Купити квартиру тут можна не дешевше п’яти тисяч доларів за квадратний метр, а орендувати — за 20 тисяч гривень на місяць. Дозволити таке собі можуть лише дуже заможні люди.

Та повернімося до декларації президента. З 2008 року Зеленський володіє будинком площею 353 кв. м із земельною ділянкою 1200 кв. м у селі Іванковичі. Це невеликий населений пункт лише за 30 км від Києва. В його власності також 5 готельних номерів у Грузії.

Олена Зеленська, дружина новоспеченого президента, в 2013-ому придбала квартиру в Лівадії, що в Ялті. Апартаменти площею 130 «квадратів» дісталися їм лише за 1,3 млн. грн. Принаймні так зазначено в декларації про доходи президента. Квартира розташована в ЖК “Імператор”.У декларації також два автомобілі — RANGE ROVER 2016 р. в. та MERCEDES-BENZ 2014 р. в. Водночас президент іноді пересувається на авто своїх партнерів (наприклад, здавати аналізи він приїхав на автомобілі співвласника «95-го кварталу» Тімура Мідіча).

RANGE ROVER 2016 р. в. Цей автомобіль,
судячи з декларації, дістався Зеленському за 4,6 млн. грн.

MERCEDES-BENZ 2014 р. в. потрапив у гараж політика п’ять років тому і обійшовся йому в 1,8 млн. грн.

Володимир Зеленський разом із дружиною дали в борг державі 51,6 тис. грн. Саме на таку суму вони купили облігації внутрішнього державного боргу. Крім того, у власності президента низка офшорів: акції Меджірітано ЛТД (Віргінські острови), акції Vilhar Holdings Limited (Кіпр), акції Aldorante Limited (Кіпр). Він володіє українськими компаніями: ТОВ “Кіноквартал”, ТОВ “Студія Квартал-95”, “Зеларі Фіш”, ТОВ “Ліга сміху”, “Анімаційна студія 95”, “Квартал ТВ”, “Квартал-Концерт” “Інвест Аніма” та ін.

У ПриватБанку президент зберігає 400 тисяч доларів. Ще 190 тисяч доларів та 45 тисяч євро тримає у готівці. У власності має непогану колекцію годинників: Roleх, Piaget, Bovet, BREGUET, Tag Heuer.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #декларація, #зеленський, #статки
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: