У Підволочиську – селфі з прочитаною книгою

Опубліковано:
27 Травня, 2019

Тільки й чуємо звідусіль: сучасне покоління не хоче читати, їм більше до вподоби ґаджети, а відтак Інтернет з усім тим, що там є. Нещодавно одна вчителька, яка вже на пенсії, але продовжує працювати, з розпачем в голосі розповідала: «Старшокласники абсолютно не орієнтуються  у літературному світі. Не знають хто така «Наталка-Полтавка» та «Енеїда», не вміють висловити свою думку…а все тому, що не читають».

Між тим, відомий (знову ж таки – для тих, хто читає) французький вчений нейрології Станіслас Дехан видав нову книгу “Читання у мозку: наука про людський винахід”. Що відбувається у нашому мозку, коли ми читаємо? Виявляється, революція! У доброму розумінні цього слова. Читання, звісно, доброї книжки гармонізує внутрішній лад, заспокоює нервову систему і… тренує мозок людини. Якщо фізичному тілу потрібен тренажер, щоб бути у повсякденній добрій формі, то для мозку (а його «форму» також треба підтримувати) – добра книжка. Мова не про жахи і насилля, бо така інформація нічого доброго для мозку не дає, а тільки «накачує» страхами та агресією астральне поле людини.

Власне, про що я? Маємо гарний приклад для наслідування. У Підволочиській районній бібліотеці (директор Людмила Жолубак, завідувачка дитячої бібліотеки Оксана Лукасевич) придумали гарний хід, як краще залучати школярів до читання, та ще й напередодні канікул. У коридорі книгозбірні створили стенд із світлинами юних читачів, які прочитали нову книгу. «Селфі з прочитаною книгою. Тут може бути і твоя світлина». Такий креативний хід сподобався усім: і дітям, і дорослим. І мені також.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #селфі, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: