За підтримки «Опілля» вперше у Тернополі відбувся чемпіонат міста з перегонів на лижеролерах та роликових ковзанах

23.05.2019 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

18 травня вперше у Тернополі на картинговій трасі відбувся відкритий особистий чемпіонат міста з перегонів на лижеролерах та роликових ковзанах серед юних біатлоністів, лижників та сноубордистів. Спортсмени представляли Тернопільську обласну ДЮСШ із зимових видів спорту, Тернопільку міську ДЮСШ "Екстрим" та ФСТ "Динамо". Організаторами змагань виступили: управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради, Федерація біатлону Тернопільської області. Змагання проводились у трьох вікових групах.

Після урочистого відкриття чемпіонату заслужені майстри спорту Дмитро Підручний, Анастасія Меркушина, майстер спорту Віталій Труш, чемпіони України серед юнаків і дівчат Олександра Меркушина, Олександра Ученко та Віталій Мандзин провели юним спортсменам майстер-клас із їзди на лижеролерах. Розпочали змагання юнаки і дівчата 2007-2008 років народження і молодші. Слідом на ними стартували юні спортсмени 2005-2006 та 2003-2004 років народження. Наймолодша учасниця змагань –  Вікторія Тарасюк 2013 року народження.

null
null

Нагороди переможцям вручали: чемпіон світу з біатлону, заслужений майстер спорту Дмитро Підручний, заслужені тренери України з біатлону Ірина та Олег Меркушини, Павло Клочко, президент федерації біатлону Тернопільської області Віктор Щур, відповідальний секретар Федерації Олександр Степанюк. Спонсор змагань – квас "Домашній" від "Опіілля" допомагав вгамувати спрагу учасникам та суддям.

Як розповіла заслужений тренер з біатлону Ірина Меркушина: «Ми організували такий захід з метою популяризації цього виду спорту. Адже всі знають про лижі, а от про лижелорели, як літню альтернативу їм, більшості відомо мало. Тому для нас це перший такий захід, яким ми започатковуємо іі, сподіваюсь, будем проводити щороку. Хотілось би, звичайно, щоб прийшло більше глядачів, більше дітей. Адже було цікаво. І ми вдячні «Опіллю» за допомогу у проведенні змагань. Адже добре. Коли є такі партнери, які готові йти назустріч і допомагати, підтримувати».

- З якого віку можна кататись на лижеролерах і взагалі, який найкращий вік, щоб починати займатись біатлоном?

- Я, наприклад, своїх маленьких підопічних  із ФСТ «Динамо» на лижеролери ще поки не ставлю. Але вони повинні бачити, як це відбувається, щоб у майбутньому бути готовими. І запитують, коли ж треба починати займатися. Я кажу, що мої обидві доньки на роликах стоять із двох років. Раніше не було таких маленьких розмірів, то ми купували більші, брали за дві ручки і так поступово вчили – як Настю, так і Сашу. Завдяки цьому в 14 років Настя мала вже ідеальну техніку. А Саша вже повторювала за Настею і в 4 роки вже каталась на гірських лижах. Тому боятися не треба.

- Як ви оцінюєте завершення сезону з біатлону?

- Сезон з біатлону 2018-2019  був дуже емоційним і приніс багато нових вражень, а також гордість за нашу команду. Синьо-жовтий стяг відразу замайорів високо у першій гонці нового сезону Кубка Світу з біатлону. Збірна України у складі Артема Тищенка та Анастасії Меркушиної посіли 3 місце в одиночній змішаній естафеті. Чемпіонат Світу 2019 ми спостерігали із завмиранням серця. Наш Дмитро Підручний хоч і спочатку невдало провів першу стрільбу, зробивши 2 промахи, проте наступні вогневі рубежі провів бездоганно. Залишивши позаду самого Йоханнеса Бьо, Дмитро перетнув фінішну лінію першим й  отримав звання чемпіона світу з біатлону. А наші дівчата Анастасія Меркушина, Віта Семеренко, Юлія Джима та Валентина Семеренко стали бронзовими презерками Чемпіонату Світу.

Варто згадати ще у про успіхи Віталія Труша, який завоював дві бронзові медалі на кубках ІBU. А наші юні спортсмени Віталій Мандзін і Олександр Луценко готуються у цьому році брати участь в юнацьких Олімпійських іграх у складі національної команди.

Великі успіхи робить у біатлоні робить і моя молодша донька, Олександра Меркушина, адже цей сезон приніс їй 10 золотих медалей. Вона виконє нормативи для дорослих, проте її, 14-річну ще поки не беруть на дорослі змагання. Та Саша часто їздить із Настею і набирається досвіду, тренується. Зараз трохи відновлюємось після сезону, відпочиваємо, подорожуємо, але й не забуваємо про підтримувати ту форму, у якій є. А в кінці травня у них вже перший збір, підготовка до наступного сезону.

- Пишаємося нашими юними тернопільськими зірками біатлону, дякуємо за їхню наполегливість і важку працю та бажаємо успіхів.

null
null
null
null

Ліля Лобур


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі