Цікаві туристичні змагання пройшли у місті на Тернопільщині: названо переможців (Фото)

22.05.2019 13:43   Джерело: 7 Днів
Опубліковано : Новини Тернопілля

З 16 по 18 травня у Чорткові пройшли відкриті обласні змагання з водного туризму, - пише 7 Днів.

Найвідданіші спортсмени приїхали з цілої області до Чорткова, щоб позмагатися хто кращий у водному туризмі. Незважаючи на дощ та складні погодні умови, відчайдухи протягом трьох днів жили у наметовому містечку в парку культури та відпочинку ім. І. Франка, йдеться на сторінці Фейсбук Чортківської міської ради.

з 16 до 18 травня на річці Серет в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів «Спорт для всіх в парках і скверах» у нашому місті проходили відкриті обласні змагання Тернопільщини 2019 року серед юнаків та чемпіонат області серед дорослих з водного туризму, присвячені Дню пам’яті жертв політичних репресій.

Організаторами заходу виступили Управління фізичної культури та спорту та Управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради, Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Тернопільська обласна Федерація спортивного туризму.

фото: Чортківська міська рада

фото: Чортківська міська рада

Учасниками змагань були спортсмени з різних куточків області 2002-2005 років народження. Команди змагалися у двох класах: байдарки двомісні та катамарани двомісні.

Змагання проходили у двох дистанціях «Спринт» — загальною протяжністю близько 2 км; «Слалом», яка передбачає проходження дистанції у 800 м на швидкість, з подоланням штучних перешкод.

В рамках заходу також пройшов конкурс на визначення кращого каякера. Спортсмен на одномісній байдарці виконував спеціальні завдання, щоб показати свої вміння та майстерність у даному виді спорту.

«Повноводність річки та дощова погода – не найкращі умови для змагань з водного туризму, але спортсмени готувалися до різних ситуацій, тому для них примхи погоди – не перешкода», – зазначив голова комісії з водного туризму Тернопільської області Дмитро Мотринчук.

Перемогу у відкритих обласних змаганнях Тернопільщини 2019 року серед юнаків зі спортивного водного туризму отримали вихованці Палацу дітей та юнацтва (Анастасія Урбан, Анна Ліпська, Олег Махно та Арсен Школьний). Усі учасники команди нагороджені грамотами, медалями, а переможці – кубком.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 7 Днів  

Коментарі