Тернополю не вистачає 7 мільйонів, щоб забезпечити інсуліном хворих

Опубліковано:
21 Травня, 2019

Гроші на інсулін шукають у Тернополі. 1300 жителів міста потребують інсуліну. Але грошей, які виділили з державного бюджету, недостатньо. Загалом потрібна місту сума – 15 мільйонів гривень, зараз є лише половина. Ще 7 мільйонів змушена шукати міська влада.

Державних коштів на закупівлю інсуліну Тернополю не вистачає. Про це повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР Ростислав Левчук. Фахівець пояснив, у Тернополі 1300 людей потребують інсуліну. Це приблизно 15 мільйонів гривень. Із держбюджету у 2019 році мали виділити 87 відсотків цієї суми, решту дофінансувати із місцевої казни.

“Станом на сьогоднішній день фінансування з держави на інсулін становить 40%, а по Тернополю 30%. Відповідно ці кошти не були закладені в бюджет і щомісяця виникає проблема дофінансування потреб хворих”, каже начальник відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення ТМР Ростислав Левчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інсулін, #ліки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: