На Тернопіллі висадили дві алеї пам’яті Героїв АТО

Опубліковано:
20 Травня, 2019

На Тернопільщині з’явилася ще одна Алея пам’яті воїнам, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Родичі Героїв висадили її у селі Лішня Кременецького району в суботу, 11 травня, – пише НОВА…

Особливість цієї алеї в тому, що дерева висаджені біля єдиної в Україні каплиці-пантеону Героїв АТО. До акції долучилися також духовенство та влада.

«Це місце – унікальне, – зазначив голова ТОДА Степан Барна під час висадження дерев у Лішні, – адже ідея створення каплиці-пантеону має продовження. Ця акція закликає нас пам’ятати про хлопців, які віддали свої життя на Майдані та на Сході України. Наше спільне завдання – зробити це місце таким, щоб кожен почувався тут комфортно. Щоб у спокої та спілкуванні з природою ми могли молитися за хлопців, чиї душі відійшли у вічність і які стали національними Героями». Степан Барна також подякував родинам воїнів за те, що вони своїм прикладом надихають на мужність, вірність та відданість своїй державі.

Про це наголосив і Віталій Лабуткін, батько військового журналіста, Героя України Дмитра Лабуткіна. За його словами, важливість висадження цих дерев, а в майбутньому – могутніх дубів і лип, це буде пам’ять для прийдешніх поколінь і згадка, якою нелегкою ціною далася нам незалежність нашої держави. Ця пам’ять буде для наших дітей, внуків і правнуків.

Додамо, що перед цим Алею пам’яті Героїв АТО висадили у Збаражі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алея, #барна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: