На Тернопільщині можуть не пускати нещеплених дітей у школи та літні табори

Опубліковано:
20 Травня, 2019

На Тернопільщині регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала не приймати у літній табір та не допускати до навчання нещеплених дітей, – Файне місто.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я МОЗ.

“На засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС Тернопільщини, що відбулося цього тижня, було прийнято рішення рекомендувати навчальним закладам та закладам літнього відпочинку не допускати до навчання та таборів літнього відпочинку дітей, що не вакциновані відповідно до чинного календаря щеплень”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідне рішення прийняте у зв’язку з високим рівнем поширення захворюваності на кір в області. Після заходів з додаткової імунізації рівень захворюваності значно зменшився, утім, зараз показники знову демонструють зростання. Зокрема, за минулий тиждень в Тернопільській області зареєстровано 212 нових випадків кору, 148 з яких – діти.

«Зараз вакцини є. Забезпечення ними – більш як на 100%. Якщо ми приймемо правильні рішення, ми зможемо мінімізувати поширення кору в області. Треба все зробити максимально для оздоровлення дітей», – зазначив голова управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Загалом, за даними ЦГЗ, регіональна комісія прийняла 30 протиепідемічних заходів щодо кору. Серед іншого йдеться, що діти не зможуть навчатися в закладах освіти, якщо не мають відповідних щеплень. Зокрема, у п. 6.2. зазначено: «Забезпечити виконання ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» про недопуск нещеплених дітей до навчання».

У Центрі громадського здоров’я МОЗ наголосили, що підтримують свідому позицію місцевої влади, яка дбає про захист населення від смертельно небезпечної хвороби.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прививка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: