Тернополянка показала унікальну вишиванку, яка довгі роки була у підпіллі (Фото)

Опубліковано:
19 Травня, 2019

Тернополянка Галина Дудар показала у Фейсбуці давню вишиванку, яка належала її двоюрідному дідусеві Степанові. У сорочки — оригінальний узор, зокрема на ній вимережані синьо-жовті тризуби.

Галина Дудар розповіла, що вишиванку довгі роки переховувала у скрині бабуся, а потім мамина сестра. Доля діда Степана Снітинського, на жаль, склалася трагічно. Він загинув під час Другої світової війни, віднайти місце його поховання не вдалося.

“Сорочка багато років пролежала на дні скрині. Про її існування мені розказала бабуся Маринка. Розказала, але самої вишиванки не показувала. І лише у 1992 році, коли вже й бабусі не стало, сорочку дістала зі скрині мамина сестра Романія і подарувала мені. Разом із вишиванкою передала два старовинних коралових намиста, які належали моїм прабабусям. Сорочка вишита тризубами дрібнесеньким хрестиком на домотканому полотні. Цікавий крій. І дуже дорога мені як пам’ять…” — зізнається Галина Дудар.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вишиванка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: