У неділю 19 травня на Театральній площі «Науковий пікнік» - 500 експериментів тема яких «Рух»

18.05.2019 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

У неділю 19 травня головна площа Тернополя перетвориться на лабораторію для дослідів. Сорок шість команд демонструватимуть досліди і експерименти в основі яких є рух. На прес-конференції, присвяченій події, організатори "Центра науки Тернополя" наголосили, що намагались зібрати різні експерименти. Багато з демонстрацій є вже традиційними: виверження вулканів, польоти дронів, роботи тощо. А також будуть представлені нові досліди. Михайло Сиротюк, координатор "Наукових пікніків": "У Центрі науки Тернополя є прилади, які демонструють фізичні явища пов'язані з рухом, але рух є повсюди поряд з нами - у біології, у хімії, у соціумі і в мистецтві. Саме такими будуть експерименти на 7 Наукових пікніках." Христина Білінська, координатор "Наукових пікніків": "Ми очікуємо, що наш захід відвідає біля 10 000 людей. Саме для цього працює команда нашого центру, команди навчальних закладів Тернополя і команда волонтерів. Започаткований паспорт волонтера, тому що це дуже важливо соціальна робота. Подія розпочнеться у 13 00. Завершиться у 18 00. Наша мета довести, що наука - це цікаво. Що вчитися - це круто. Що знання - це майбутнє".

Щоби подарувати нашому місту день науки, команда наукових пікніків заручилась підтримкою Міністерства молоді та спорту України та Управління сім'ї та молоді Тернопільської обласної держаної адміністрації. Наукові ПІкніки відбуваються в рамках "Року науки та молодіжних ініціатив 2019 у м.Тернополі".

Допомагають Тернопільська міська рада, Благодійний фонд Агрохолдингу "Мрія", Благодійний фонд MagneticOne.Org, Благодійний фонд Ольги Шахін, Асоціація жінок України "Дія", Платфома для локалізації програмних продуктів CROWDIN, Тернопільський виробник електро-велосипедів ELEEK, Товариство "АНТ" Тернопільська міська станція юних техніків.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі