Два роки роботи, майже сорок акторів і зйомки до третьої ночі — тернополяни презентують кіно, створене у рідному місті

Опубліковано:
17 Травня, 2019

Розважальний фільм місцевого виробництва «Усі разом» презентуватимуть у Тернополі. Ідея створення півторагодинної стрічки, а згодом й сценарій до неї народився у засновниці медійної школи «The best» Тетяни Гнатюк-Фірташ. Саме їй і належить авторство цього кінопроекту.

Пані Тетяна розповіла, що робота над фільмом тривала два роки, а бюджет стрічки сягає 120 тисяч доларів. Це зовсім небагато, як для повнометражного фільму. Проте спеціально для зйомок було придбано професійну техніку та освітлення, залучена ціла команда професіоналів. Серед останніх — і режисер фільму, художник-постановник координатор, Остап Барановський та режисер дубляжу Олександр Алексєєв. Не менш виважено відбувався і підбір виконавців ролей.

null

— У фільмі знімалися тридцять вісім акторів. Це зокрема і відвідувачі медійної школи, і студенти факультету мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, — зазначила Тетяна Гнатюк-Фірташ. — У стрічці присутні три сюжетні лінії. Вони представляють окремі вікові категорії: вихованців молодшої школи, учнів дев’ятих-десятих класів і дорослих.

null

Зйомки кіно тривали 32 доби й були доволі виснажливими. Інколи робочий день розпочинався о восьмій ранку й завершувалися о третій ночі. Знімали фільм на двадцятьох локаціях, навіть у поліції та операційній. Утім актори, впевнена пані Тетяна, реалізували себе якнайкраще. Голова Асоціації кіно комісій України Леонід Бицюра подякував команді за створення стрічки, адже вважає такі роботи актуальними та затребуваними.

«Усі разом» розповідає про взаємовідносини сучасних дітей та підлітків, демонструє реалії їхнього життя, стосунки із педагогами та батьками. Проте фільм, хоч і торкається деяких проблемних моментів, не є моралізаторським. Це насамперед легка розважальна стрічка.

null

Школярка Анастасія Похила зіграла у фільмі одну з головних ролей. Вона перевтілилася у третьокласницю Еліну Науменко, доньку відомого підприємця та актриси. Її героїня, пояснила Настя, зверхня, нахабна й нещира дівчинка. Але вона переосмислює свою поведінку після того, як її викрадають.

null

Цікаво, що працювати над фільмом тернополяни почали одночасно із тим, як стартували зйомки популярного нині серіалу «Школа». Столичні актори неодноразово консультували своїх тернопільських колег, а тепер, зазначила пані Тетяна, приїдуть на прем’єру «Усі разом».

Переглянути стрічку матимуть змогу і тернополяни. Прем’єрні покази відбуватимуться 17,18, 25 та 26 травня у кінотеатрі «Палац кіно». Початок сеансів о 17.00.

Мар’яна БОБРІВЕЦЬ, фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #усі разом, #фільм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: