Тернопільська галерея «Бункермуз» — учасниця міжнародного Kyiv Art Fair

Опубліковано:
16 Травня, 2019

Другий рік поспіль тернопільська галерея «Бункермуз» представить свій проект на престижному міжнародному ярмарку мистецтв Kyiv Art Fair. У цьому заході братиме участь близько  сорока галерей з України, Франції, Австрії, Німеччини, Грузії, Литви, Данії, США. Наша галерея — одна з десяти нестоличних українських галерей, котрі беруть участь у цьому масштабному заході. Kyiv Art Fair відбудеться 23-26 травня, розміститься у комплексі «Торонто-Київ», що на вулиці Великій Васильківській, 100.

Для цього заходу галерея із анархо-групою «Артзебс» підготували проект «Кухня муз».

— «Кухня муз» — це погляд вглибину процесу творення через графіку, світлові інсталяції, відео та перформанс. Оскільки «Бункермуз» презентує сучасне мистецтво, було вирішено обрати найсучасніше з сучасних його видів — медіа-арт. А для того, аби підкреслити інтерактивність мистецтва, зв’язок його творів із тими, хто споживає мистецький продукт, використаємо перформанс, — розповідає співкураторка проекту Марія Юрчак.  

«Муза і кухня» — це одночасно рефлексії на тему того, що є складовими творчого процесу та репрезентація того, яким є творчий процес. Це пошук інсайту, нумінозних відчуттів та усвідомлення себе як творця. Це спроба вивести нетактильне, непромовляльне й нечутне на рівень відчутний та бачений.

Приготування/створення/творення є одним із ключових моментів проекту. Ці приготування відбуватимуться не лише на рівні ідей та приготування як такого — буденного та кулінарного. Одна зі складових проекту пропонує поміркувати про таїнство їжі. Це буквальне втілення ідеї про те, що ми є тим, що ми їмо та п’ємо. Отже, чим ми будемо, споживаючи мистецтво?

— Іронія в тому, що ні кулінарія, ні образотворче мистецтво не мають своїх покровительок серед дев’яти муз. Тож проект «Кухня муз» —  спроба не лише показати мистецьку кухню, її нюанси, а й ввести кулінарне та образотворче мистецтво до сучасного пантеону божеств, — розповідає Марія. 

Довідково:

Артгрупа «Артзебс» — анархічна художня група, в якій постійно працюють Володимир Гулич, Настя Лойко та VJ Yarkus. Від утворення групи в 1998 році її учасниками були Андрій Стегура, Madjah’s, Геннадій Козуб, Віктор Покиданець. Група багато працює із відеомапінгом, використовуючи міську архітектуру, музику і цифрові відеотехнології.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бункермуз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: