Зарваниця отримає статус «Малої базиліки»

15.05.2019 21:43   Джерело: Тернопіль1
Опубліковано : Новини Тернопілля

30 червня цього року Зарваниця отримає статус "Малої базиліки". Так вирішив Папа Франциск, і хоча особисто він статус не надаватиме, але до Зарваниці, долучитись до цієї події, запрошують вірян з всієї України.

Читайте також

Зарваниця: «Український Єрусалим»

Статус "Малої базиліки" невдовзі отримає Зарваниця. Про це заявив митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Надає статус Папа Римський Франциск, а реалізовує – його представник. Заплановано, що проголошення відбудеться 30 червня цього року.

"Папа Франциск з своєї власної волі і великого прагнення визнати особливість цього паломницького центру, так само цієї святині, яка є серцем цього центру, благословив, щоб цього року, у місяці червні, тобто 30 червня надати статус "Малої базиліки", тобто певну гідність", каже керівник прес-служби Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ о. Олег Харишин.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопіль1  

Коментарі