Дні Європи в Україні: як святкували 10-річчя тому

Опубліковано:
14 Травня, 2019

Наступного тижня в Україні відзначатимуть Дні Європи. Цей захід традиційно відзначають у столиці.За процедурою, місто, в якому відбуваються основні загальнонаціональні святкування, затверджують представники країн Євросоюзу.

Варто згадати, що десятиліття тому, в 2009-му тодішній міській владі вдалося переконати Єврокомісію вперше в Україні зробити місцем проведення таких святкувань не столицю, а обласний центр – ним став саме Тернопіль. Як зазначивміський голова 2006-2010 рр. Роман Заставний, європредставники тоді погодилися, що Тернопіль у той період був найпрогресивнішим містом, а відтак – достойним проводити урочистості такого масштабу.

Тоді, у 2009-му, до нас завітали 14 європейських делегацій, представники ОБСЄ і міст-побратимів Тернополя. Голова Представництва Єврокомісії в Україні оцінив Дні Європи в нашому обласному центрі на найвищому рівні.

В рамках цього заходу наше місто, крім цивілізованості та європейськості, показало ще йнеповторну природно-рекреаційну, культурно-історичну спадщину, величезний освітньо-науковий, духовно-інтелектуальний потенціал, а також людськущирість, доброзичливість, гостинність.

Відтоді Тернопіль більше не був обраний містом проведення Днів Європи. Але сподіваємось, що втрачені позиції вдасться повернути і Тернопільзнову буде на достойному рівні в очах євроспільноти. »

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дні європи, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: