Коли на тернопільських ринках впадуть ціни на полуницю?

12.05.2019 14:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля
Тернополяни охоче купують на ринках полуницю, хоч і не у великих кількостях. Кажуть, що ціна ще надто висока, аби досхочу поласувати ягодою, - пише сайт «Тернополяни».

По Тернополі на ринках ціна різна — 80-90 гривень у середньому за кілограм. У супермаркетах — дорожче. Продавці кажуть, що боятися вже немає чого, мовляв, привозять полуницю із Закарпаття.

Особливо уважно розглядають покупці полуницю, розміром з пів кулака. Бояться, що вона вирощена на хімікатах. Втім, продавці запевняють — це такий сорт, а на смак ягода нічим не уступає тій, що менша за формою.

— Дешевої полуниці найближчим часом очікувати не варто. Ціни підуть вниз десь орієнтовно через місяць, а до тих пір її вартість коливатиметься в межах сьогоднішніх цін, — розповідає пані Уляна, якій ягоду поставляють із Закарпаття.

За її словами, така ситуація склалася через те, що цьогоріч весна була пізньою та холодною. Стрімкого «піке» в ціні варто очікувати в червні, коли підуть ягоди українського виробництва з відкритого ґрунту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі