Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє незабаром розповісти про формат своєї участі в парламентських виборах, при цьому заявив, що консультації ведуться, в тому числі, з чинним президентом Петром Порошенко і лідером партії «Народний фронт» Арсенієм Яценюком.

«Я ще два роки тому говорив про те, що буду брати участь в парламентських виборах. Для чого? Чи не для того, щоб просто брати участь у виборах або отримати мандат – мене це ніяк не мотивує. Мене мотивує інше: я вважаю, що через прийняття правильних рішень, через їх реалізацію, можна кардинально міняти ситуацію в країні », – сказав В.Гройсман в ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що через присутність в парламенті можна формувати виконавчу владу і парламентську більшість під реалізацію ідей. «Чого люди хочуть взагалі від влади? Люди хочуть стабільності, економічного зростання і загального благополуччя в країні. Чого люди очікують від мене? Вони очікують, що нашій команді вдасться створити умови, при яких ці речі стануть досяжними », – констатував прем’єр.

Що стосується формату участі у виборах, В.Гройсман повідомив, що незабаром розповість про нього, але зазначив, що це повинен бути дуже чіткий та прагматичний формат.

«А консультації ведуться. Є пропозиції і від президента, ми також багато говоримо про це з моїм колегою Арсенієм Яценюком. Взагалі, наскільки я знаю, багато різних політичних гравців між собою говорять », – зазначив прем’єр.

У той же час, він заявив, що є і ті політики, з ким він не обговорює спільні подальші політичні плани. «Я вважаю, що нам потрібно швидко вирішити глобально одну проблему – це зміна якості життя українських громадян. Де ми бачимо зразок цієї якості? В Європі. Це означає, що європейська і євроатлантична інтеграція для мене є важливим пріоритетом. Тому все, що не суперечить моїм поглядам, в тому числі і моральним, допустимо; у мене немає проблеми спілкуватися з такими людьми. Але мені ніколи не буде по дорозі з популістами », – констатував прем’єр.

Гройсман заявляє, що ідеологічною основою його майбутньої політичної сили буде центристська позиція.

«Центристська. Я все ж вважаю, що центр є для мене найбільш зрозумілим. І я думаю, що він є більш правильним для самої держави».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гройсман, #парламент
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: