За носіння георгіївської стрічки можна «загриміти» у в’язницю

Опубліковано:
9 Травня, 2019

9 травня  на території держави відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ту річницю звільнення від нацистів.

Поліцейські нагадують, що в Україні існує заборона на певну символіку. Згідно чинного законодавства заборонене публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення. За таке правопорушення загрожує накладення штрафу від 850 до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

А за виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції передбачена кримінальна відповідальність – від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стрічка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: