Жителям Чорткова пропонують непогано заробити

07.05.2019 19:43   Джерело: Чортків.ОНлайн
Опубліковано : Новини Тернопілля

Як дізналися журналісти Чортків.ОНлайн, міська рада Чорткова пропонує заробити жителям міста:

“Туристичний потенціал нашого міста з кожним роком зростає. Чортків приваблює мандрівників своїми маленькими затишними вуличками, багатою історією та визначними архітектурними пам’ятками. У багатьох гостей виникає бажання залишитися тут на декілька днів, щоб достойно оцінити і детальніше познайомитися з Чортковом.

Для цього туристу потрібне місце, де б можна було переночувати та набратися нових сил для подальших подорожей. На жаль, в Чорткові це зробити трішки складно. В містечку занадто мало закладів для організації ночівлі, лише декілька готелів та хостелів, які постійно переповнені.- пишуть на сайті Міської ради

Та пропонують вихід:

Засновниця «VoronovaAgency» Transformational trips&events Тетяна Воронова, яка займається розвитком внутрішнього туризму, спільно з відділом туризму Чортківської міської ради пропонує містянам додатковий заробіток. Якщо у вас є вільна житлова площа з достойними умовами для заселення туристів, то ви зможете підзаробити. Всеукраїнський сайт «IGOTOWORLD» пропонує всім охочим розмістити оголошення про здачу житла.

Для цього вам слід перейти за посиланням: https://ua.igotoworld.com/ та зареєструватися. Тут ви зможете розмістити своє оголошення про здачу житла. Так туристи дізнаються про можливі варіанти проживання в нашому місті.

Перші 3 місяці користування сайтом абсолютно безкоштовні, за подальше розміщення оголошень доведеться заплатити 250 грн за квартал.

Окрім, ті хто здають житло туристам, окрім податку на прибуток мають сплатити так званий туристичний збір, що є непоганою статею доходу для міста.

Довідково:

Оплата податку за надання в оренду власного нерухомого майна повинна проводитися 4 рази на рік протягом 40 календарних днів після останнього дня звітного кварталу. Сума податку за оренду житла в Україні на 2018 рік складає 18 % від розміру доходу, який було отримано власником нерухомості від здачі свого майна (будинку, квартири або кімнати).

Здача квартири в оренду без сплати податків є правопорушенням, яке загрожує штрафом у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень (ст. 212 Кримінального кодексу України).

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі)Ставка збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), у розмірі:

- до 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму;

- до 5 відсотків – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Чортків.ОНлайн  

Коментарі