Усім, хто постраждав від негоди на Тернопільщині – виплатять компенсацію

Опубліковано:
5 Травня, 2019

191 домогосподарство постраждало від стихії 28 – 29 квітня на Тернопільщині. Оскільки ці родини не були готові до такого повороту подій, в ОДА вирішили виплатити матеріальну допомогу, – пише Доба.

На засіданні заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Ігор Любий зазначив, що аграрії, які застрахували свої землі — отримають виплати від страхових компаній, а постраждалим жителям краю обіцяють виплатити матеріальну допомогу, передає Медіатор.

Читайте також

На Тернопільщині стрімко підвищується рівень води в річках

— На Тернопільщині стихія повністю знищила посіви на площі 555 га, пошкоджено угіддя на площі 2532 га. Збитки у галузі сільського господарства сягають 22 мільйонів гривень. Жителі краю, які зазнали втрат, отримають матеріальну допомогу. Гроші повинні виділити з місцевих бюджетів, – зазначив Ігор Любий.

Відповідно до закону про місцеве самоврядування, функція матеріального забезпечення повністю належить до виконавчих сільських, селищних міських рад. Тобто це питання вирішується на сесії виконавчого комітету по можливості з місцевих бюджетів. У разі нестачі у бюджеті відповідного рівня, можна робити звернення до бюджетів вищих рівнів. Мова йде не про компенсацію чи якесь відшкодування, оскільки це може виплатити лише страхова компанія за наявністю відповідного договору, йде мова про надання матеріальної допомоги для подолання наслідків стихійного лиха.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #компенсація, #негода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: