На Тернопільщині стрімко підвищується рівень води в річках

Опубліковано:
5 Травня, 2019

Через сильні дощі та грози на Тернопільщині рівень води в річках стрімко підвищується. Перші показники небезпечних явищ спостерігаються Заліщиках, – повідомляє метеоролог обласного гідрометеоцентру Оксана Софінська. У Дністрі рівень води сягнув шести з половиною метрів, – пише vybory.te.ua.

Читайте також

За три дні дощів у Тернопільській області затопило 150 населених пунктів

Враховуючи подальші прогнози метеорологів, на Тернопільщині й далі ймовірні дощі та грозі. Відтак це сприятиме подальшому збільшення рівня води в річках. «Ми отримали попередження про зміну гідрологічної ситуації у зв’язку з сильними дощами, які спостерігаються на Тернопільщині. Очікується підйом рівня води 0,2 – 1,0 метрів над рівнями. Втім, шість, шість з половиною метрів – це позначка, за якою вода заходить на заплав. У 2008 році, коли ми мали ситуацію з паводком, рівень води сягнув дев’яти метрів. За прогнозами обласного гідрометеоцентру, опади нас чекають сьогодні, також упродовж наступної доби ймовірні короткочасні дощі та грози. Ми стежимо за тим, якого рівня сягає вода. Тенденція щодо його підвищення є, але поки що панікувати рано. Враховуючи подальші прогнози метеорологів, з наступного тижня ситуація з опадами має стабілізуватися. Окрім цього, вночі передбачаються мінусові температурні показники», – пояснює заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення ОДА Ігор Любий.

Нагадаємо, внаслідок стихії 28 – 29 квітня на Тернопільщині підтопило близько двохсот домогосподарств. А збитки аграріїв сягнули 22 мільйонів гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроза, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #паводок, #річка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: