Відкрите місто Тернопіль: Електронна черга у дитсадки – як це працює?

03.05.2019 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі вже декілька років діє один із важливих елементів «Електронної освіти» – електронна черга до дитячих садочків. Ця електронна функція реально допомогла вирішити проблему з дефіцитом місць у садочках для містян.

Як стати в електронну чергу

Батькам, які хочуть віддати дитину у дошкільний заклад, необхідно заповнити спеціальну форму на сайті і принести оригінали документів в управління освіти. Для початку необхідно заповнити онлайн-форму на сайті dnz.te.ua. Для завершення реєстрації та отримання порядкового номеру в черзі необхідно в 3-денний термін пред’явити оригінал та копію свідоцтва про народження дитини у реєстраційному центрі управління освіти. Адреса центру: бульвар Тараса Шевченка 1, 3-й поверх, кабінет №35. 

Кожна дитина реєструється і отримує спеціальний номер. Зареєструватися можна лише в один дитячий садочок. Якщо ж пізніше місця дитині забракне, управління освіти запропонує інший дошкільний навчальний заклад поблизу. 

Станом на сьогодні дошкільні навчальні заклади Тернополя можуть охопити більше 90% дітей. І це, враховуючи відкриття додаткових груп протягом кількох останніх років. У 2011 році у Тернополі дітей дошкільного віку було 5700, а у 2014 їх 10300. 

Відкриття нових садків

Електронна черга - важливий механізм створення сприятливих та цивілізованих умов для дошкільного навчання тернополян. Однак на разі також стоїть важливе питання створення нових груп у вже існуючих дитячих садочках та відкриття нових садків. Вирішення цієї проблеми залишить у минулому сам факт наявності проблем для тернополян при зарахуванні дітей у дитячі садки.

Тому, у 2019 році одним із головних завдань Тернопільської міської територіальної громади є забезпечення доступу до дошкільної освіти, шляхом розширення мережі дитячих садочків за рахунок будівництва нових, реконструкції існуючих будівель та сприяння відкриттю приватних дошкільних навчальних закладів, а також інших форм організації дошкільної освіти.

Тарас Більчицький


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі