На Прикарпатті після важкої хвороби помер священик УГКЦ

Опубліковано:
2 Травня, 2019

Після важкої недуги, на 58-му році життя помер священик УГКЦ о. Іван Качанюк. Він був парохом церкви святої Параскеви у с.Фитьків Надвірнянського району, інформує Правда.іф.

“Люблячий Небесний Отець покликав сьогодні розділити радість Воскресної Трапези в Царстві Божому свого ревного душпастиря о.Івана Качанюка, котрий, завершивши своє земне паломництво, прийшов до Того, Кому вірно служив протягом всього свого земного життя. Вічна пам’ять!”, – написав Mykhaylo Dobrovolskyj.

о. Іван Качанюк народився 13 березня 1961 року в селі Лісна Тарновиця у Надвірнянщині у багатодітній селянській родині. Здобув фах будівельника у Надвірнянському профтехучилищі. У 1980-му вирішив присвятити своє життя служінню Богові та народу. Цьому, зокрема, посприяла родичка єпископа Симеона Лукача – Марія Ментинська.

Декілька років тому, разом з молодим отцем Миколою Григоруком створив парафіяльний музей старовини, щоб зберегти для нащадків унікальну спадщину наших талановитих предків та солідну експозицію про історію поневоленої комуністичним режимом УГКЦ у нашому краї.

Світлина від Андріани Дмитрук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Качанюк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #священик, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: