Українські сорочки з тернопільської галереї «Спадок» покажуть у Франції

Опубліковано:
2 Травня, 2019

Цього року 4-11 травня у Ніцці (Франція) відбудеться фестиваль української культури «Кобзар» в Ніцці. Організаторами фестивалю є Франко-українська асоціація півдня Франції разом з посольством України в Парижі. 

У програмі заходу яскрава виставка традиційного українського вбрання від етногалереї родини Демкур «Спадок», майстер-класи для дорослих і дітей, ярмарок, частування і концерт. Спеціально запрошений гість – гурт «Шпилясті кобзарі»!

Як уже зазначалося, окрасою фестивалю стануть унікальні строї української етнічного одягу від тернопільських підприємців і меценатів – Тараса та Ірини Демкур.

«На «Кобзарі» буде презентовано українські старожитні вишиванки, фільми про Україну та історію борщівської вишиванки. Запрошуйте всіх, кого знаєте на Півдні Франції і не тільки українців, щоб якомога більше людей дізналося про багатство нашої культури.

Програма фестивалю

Щиро дякую українській спільноті Ніцци та керівникам наших проектів Наталії Волощук та Тетяні Фарині за самовіддану працю в популяризації української історії та культури. Наша галерея вже в дорозі на Францію!», – зазначив Тарас Демкура.

Мета заходу – ознайомити широке коло французької публіки з українською культурою та традиціями, а також представити сучасну Україну.

Детальніше про борщівську вишиванку тут: www.spadok.in.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вишиванки, #Демкура, #сорочки, #фестиваль, #франція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: