З кожним роком все більше українців, у тому числі й жителів Рівненщини, виявляють бажання працювати за кордоном. Хтось їде шукати кращої долі не вникаючи в те, які умови пропонують роботодавці, інші ж, бажаючи захистити себе шукають офіційну роботу та гідну зарплату. Власне, тим хто бажає бути впевненим у достойній роботі, допомагає рівнянин Андрій Марисюк. Ось уже 4 роки він вивчає пропозиції ринку праці в країнах Євросозу, законодавчі нововведення, а також сам досліджує умови роботи. Так, про роботу в Польщі та інших країнах ЄС, якою вона є насправді, законодавчі нововведення щодо заробітчан, інші особливості працевлаштування за кордоном і свою роль у цих процесах – Андрій Марисюк розповів читачам порталу “КРАПКА”. 

– Андрію, ти доволі швидко став відомим не лише в Рівному, а й в Україні, завдяки своїм відеоблогам про роботу в Польщі та її особливості. Розкажи, з чого все почалося і як ти почав вивчати це питання?

– Свого часу чимало моїх знайомих, друзів вирішили працювати з-за кордоном. Хтось їхав і вже на місці шукав варіанти працевлаштування, інші – користувалися послугами різних агентств, які пропонують роботу за кордоном. Щоправда, чув і про чимало випадків, коли людей просто обманювали, обіцяючи одне, а приїхавши на місце роботи – виявлялося зовсім інше. Траплялося, що й платили менше, або ж взагалі людей виставляли на вулицю без грошей. Тому я вирішив сам дослідити ринок праці за кордоном, законодавство щодо цього, умови, які пропонують роботодавці та відверто розповідати про це людям. Так, працюю у сфері працевлаштування з-за кордоном із 2014 року. За цей час відвідав чимало міст Польщі, підприємств, фабрик, компаній, де працюють українці, уклав прямі договори з партнерами, яким довіряю і почав допомагати жителям області знаходити достойну роботу в країнах ЄС. Тому, всі свої послуги надаю швидко, якісно і відповідально. Приємно, що люди, які до мене зверталися часто рекомендують мої послуги своїм знайомим. Напевне, це і є найкращим визнанням якості роботи.

– Твої відеоблоги про роботу в Польщі набрали від сотень тисяч до двох мільйонів переглядів. Як вважаєш, що викликало таку популярність відео?

– Напевне те, що українці, які шукають роботу з-за кордоном справді відчувають дефіцит правдивої інформації щодо цього. Більше того, через часту зміну законодавства, видання законодавчих актів, постанов тощо, людині, яка з цим питанням стикнулася вперше та детально не вивчала, взагалі складно розібратися. Власне, відповіді на них я і намагаюся дати у відео, які записую. Більше того, я не прикрашаю умови праці, а показую їх такими, як вони є. А це викликає довіру, бо ж українці постійно чують, що в нас погано, а з-за кордоном все краще. Я ж показую, що за кордоном є різна робота і чесно говорю про те, що головне бути попередженим про всі моменти, які можуть виникати.

– Твої перші відео стосуються саме роботи в Польщі. Чому цю країну вибрав для ґрунтовного дослідження?

– Чи не найбільшою популярністю серед українських заробітчан вже тривалий час користується Польща. Власне, чимало прикрих випадків, коли людей просто “кидали” теж стається у цій країні. Тому й вирішив попередити в подальшому виникнення таких ситуацій і розповідати українцям, як себе захистити від неприємностей, шукаючи роботу в Польщі.

– На що ти б порадив звертати увагу рівнянам і жителям інших областей України, які вирішили шукати роботу з-за кордоном?

– Перш за все, не вірити міфам, а вивчати все ретельно, або ж користуватися послугами тих, хто може надати фахову консультацію. Це допоможе уникнути неприємностей і знайти роботу, яка дозволить не лише заробляти, а й працювати в належних умовах та отримувати від цього задоволення. Власне, останні 4 роки такі послуги я і надаю разом із своєю командою.

– Розкажи детальніше про свою роботу та команду.

–  Я працюю у візовій сфері, а саме займаюсь виготовленням документів та офіційним працевлаштуванням з-за кордон. Вже знаю всі дрібниці, нюанси та “підводні камені” в сфері працевлаштування та візової підтримки.Сам народився і проживаю у Рівному, тому, коли я в Україні, ви можете підійти до мене на офіс, поспілкуватися, отримати консультацію і допомогу. Свій шлях у цьому напрямку я почав у 2014 році. Тоді, в період Революції, чимало українців ринули шукати роботу в країнах ЄС. Прикро, що багато з них опинилися обманутими. Ми ж командою поставили собі за мету надавати послуги, якими люди залишаться задоволені. За цей час ми були змушені перебрати сотні партнерів, поки не виділили для себе тих людей, яким довіряємо і з якими працюємо досі. У мене є надійна команда, і я постійно зацікавлений у тому, щоб її розширювати, тому відкритий для співпраці, як із компаніями з-за кордоном, які пропонують роботу, так і з людьми, які прагнуть допомагати знайти таку роботу. Все це обговорюється індивідуально.

– Наскільки розумію із розмови, ти допомагаєш жителям Рівненщини та інших областей України знайти офіційну роботу з-за кордоном?

– Так. Я працюю по ліцензії міністерства соціальної політики України та сплачую податки. Займаюсь тільки офіційний працевлаштуванням, адже хочу, щоб люди, які їдуть працювати за межі нашої країни були захищені та впевнені в своїй роботі.

– Із якими компаніями ти співпрацюєш за кордоном?

– Взагалі я працюю із десятками компаній у найрізноманітнішій сфері. Серед моїх партнерів такі відомі компанії, як SAMSUNG, LG, ASOS, ZARA, AMAZON, INTERCARS. З усіма партнерами я особисто підписав угоду про співпрацю. Також є десятки інших, менш відомих брендів, складів, або просто заводів-посередників. Кожне місце роботи я відбираю ретельно та уважно, і найголовнішим критерієм для мене, в першу чергу, являється офіційне працевлаштування і достойні умови праці. Тільки після цього я можу вести діалог із представниками про співпрацю. Буває, що українці, для того щоб більше заробити, шукають неофіційні способи працевлаштування, або ж взагалі працюють нелегально, але особисто я категорично проти таких методів, тому що за ці всі роки знаю сотні історій, коли добром це не закінчувалось.

– А, які саме послуги надаєш у сфері працевлаштування і візової підтримки?

– Звернувшись до мене можна отримати повний пакет документів зі страховкою від Global Garant. Такий пакет документів необхідний для відкриття національної візи типу D (для роботи D-05b). Сюди входить абсолютно все, а саме: запрошення (оригінал та копія), страховий поліс, заповнена на ваше ім’я анкета, стартовий пакет польського оператора зі швидким інтернетом та 5 zl на рахунку. Документи передаю «Новою поштою» у будь-яку точку України. Також готую пакет документів зі страховкою від PZU. Він необхідний для відкриття національної візи типу D (для роботи D-05b). Такий пакет включає запрошення (оригінал та копія), страховий поліс, заповнена на ваше ім’я анкета, стартовий пакет польського оператора зі швидким інтернетом та 5 zl на рахунку. Ще надаю запрошення для відкриття піврічної (180 днів) національної візи типу D.
Документ, необхідний для відкриття національної візи типу D (для роботи D-05b). Також надаю запрошення для відкриття річної національної візи типу D (воєводська), яка необхідна для відкриття національної візи типу D (для роботи D-05b). Окрім того, при необхідності допомагаю підготувати багато інших документів, якими я займаюсь у порядку особистої домовленості.

– Як можна отримати твої послуги, поспілкуватися?

– За попередньою домовленістю приймаю клієнтів у власному офісі, який знаходиться за адресою: м. Рівне, Проспект миру, 11. Про зустріч можна домовитися за номером телефону +38 096 15 00 100. Також, у кого виникають питання, можуть написати мені на електронну адресу robota@andriym.com . А слідкувати за актуальними новинами в цій сфері, моєю діяльністю та новими відеоблогами можна на моєму сайті та на каналі Youtube

Наталія КВІТКА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: