Тернопільським репетиторам тепер прийдеться платити податки

Опубліковано:
1 Травня, 2019

За спадщину, гроші з репетиторства чи оренди квартири тепер треба платити податки. Навіть, якщо ви заробляєте гроші “своїм розумом”, займаєтесь репетиторстовм у вільний від роботи час, вам доведеться заплатити за це кошти державі, сплативши податок із свого доходу. Більше того ви зобов’язані задекларувати свій прибуток. Такі новації стосуються також тих, громадян, хто здає в оренду квартиру та навіть ті, хто отримав спадщину.

У Державній фіскальній службі повідомили, що якщо викладач-репетитор не є фізичною особою – підприємцем, але постійно надає репетиторські послуги, то він зобов`язаний подати податкову декларацію за поточний рік і сплатити податок. Передає press-centr.

Декларацію потрібно подати за місцем податкової реєстрації. Доходи від репетиторства оподатковуються за ставкою 18%. Зокрема з вказаних доходів вираховується військовий збір за ставкою 1,5%.

Подачу декларації про доходи пропонується здійснити декількома способами:

– В режимі онлайн із застосуванням обов`язкового електронного підпису;

– Через уповноважену особу;

– Особисто за місцем реєстрації в податковому органі;

– За допомогою поштових сервісів, відправивши рекомендований лист з повідомленням про доставку не пізніше, ніж за 5 днів до кінцевого терміну декларування;

– Через електронний кабінет (для підприємців).

Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи:

– для фізичних осіб – підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року);

Важливо! У разі якщо фізична особа – підприємець (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, такі доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи зазначаються в річній податковій декларації, що подається у строк, визначений п.п. 49.18.5 п. 49.18 ст. 49 Кодексу

– для фізичних осіб – підприємців, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням, – протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності;

У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

– для громадян, які зобов’язані подати декларацію та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність – до 01 травня року, що настає за звітним;

Останній день подання декларації за 2018 рік – 02.05.2019.

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Кодексу).

– для громадян, які мають право на податкову знижку – по 31 грудня (включно) наступного за звітним податкового року;

– для платників податку – резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, – не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

За умови якщо в платника податку відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлені за ст. 13 Кодексу, то згідно з п.п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 Кодексу такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня року, наступного за звітним.

Про це повідомляють на офіційному сайті Державної фіскальної служби України 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податок, #репетитор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: