Чи хочуть тернополяни приєднатися до Польщі? Жителів Тернопільщини перевіряли «на сепаратизм»

Опубліковано:
30 Квітня, 2019

Київський міжародний інститут соціології провів опитування, в якому з’ясовував якими є перспективи Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей після виборів. Серед варіантів відповідей було – автономія, державна незалежність чи приєднання до Польщі. В цьому побачили ознаки сепаратизму, тож в СБУ вже розпочали перевірку.

Про факт такого опитування 23 квітня повідомили користувачі соцмереж. В СБУ повідомили, що служба перевіряє поширення опитування провокаційного характеру, у якому мовиться про “перспективи регіону” на кшталт “окремої незалежної держави” чи “приєднання до іншої держави”.

В опитуванні було запитання – якою ви бачите долю Галичини?

Варіанти відповіді:

— у складі унітарної України в рамках чинної Конституції;

— у складі унітарної децентралізованої України, де області та місцеве самоврядування отримують широкі повноваження та велику бюджетну самостійність;

— Галичина повинна стати суб’єктом федерації у складі федеративної України;

— Галичина повинна стати окремою незалежною державою, що включає Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську області;

— Галичина повинна приєднатися до Польщі.

Опитування КМІС на Галичині

У проведенні такого опитування СБУ вбачає окремі ознаки складу злочину, а саме публічних закликів чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

В СБУ закликали “не піддаватись на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного “опитування”, який є очевидним елементом ворожої пропаганди”.

Тим часом у Київському міжнародному інституті соціології пояснили, що провели опитування не для того, щоб поширювати, а навпаки, щоб виявити прояви сепаратизму серед жителів Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опитування, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: