Хлопець, який зіграв Ісуса на Хресній дорозі у Зарваниці, розповів, як готувався до театралізованого дійства

Опубліковано:
28 Квітня, 2019

Сотні людей приїхали у Зарваницю подивитись на театралізовану хресну дорогу. Під час проходження стацій віряни мали можливість в молитві роздумувати над страстями Господа Ісуса Христа. 

Головну роль у дійстві виконав семінарист Володимир Конопопський. Хлопець на собі відчув той шлях, який пройшов Ісус Христос до розп’яття. Каже, готувався до цієї ролі не один тиждень.  

Володимир розповідає, семінаристам заборонено носити бороду, тому під час підготовки до ролі Ісуса, Володимир спеціально відрощував бороду. Аби під час хресної дороги якомога точніше відтворити образ сина Божого. Спеціально заради цього хлопцеві дали на  благословення.

Серед акторів і семінарист Назарій Кацан. Він зіграв Симона Киринейського, який допоміг нести хрест Ісусові на хресній дорозі. 

Загалом театралізована хресна дорога у Зарваниці триває близько 2 годин. Кожна із чотирнадцяти стацій – це одностінна каплиця на якій відображено певний фрагмент хресного ходу Спасителя на Голгофу. Завершується Хресна дорога символічним Гробом Господнім. 

Священнослужителі кажуть, мета театралізованої Хресної Дороги – усвідомити, що Христос помер за кожного з нас – це, власне, і є свідченням великої Божої любові до земної людини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хресна хода
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: