Люблю невеличкі театри, люблю маленькі сцени, бо саме там несподівано відкриваєш для себе талановитих акторів про яких ще ніхто не знає. І ти дивуєшся таким відкриттям, а на думку спадає відома фраза про те, що кожна людина талановита по-своєму.

Театральній школі-студії «Мельпомена» пощастило із режисером Надією Шамрик. Подумки  давно вже «охрестила» її будителькою  дитячих талантів. Волею випадку опинилась я одного разу серед глядачів і разом з ними здійснила літературну (віртуальну) подорож у часі. «Книга Слова, Віри і Надії» – так називалась вистава. Була приємно здивована серйозною темою, яку «пропонувала» режисер: «Чи знаємо ми свою історію? Адже хід історії впливає на долі людей. І не секрет, що події повторюються. Біографії поетів вже є історією. Знати їх потрібно, щоб не наслідувати помилок наших попередників. Літературні діячі дали нам можливість жити у вільному суспільстві. Поети – це минуле, завдяки якому ми маємо шанс на майбутнє. Творці літератури віддали мистецькі ідеї, почуття і натхнення, навіть свої життя задля блага інших, добробуту і незалежності нашої держави. Як можна дивитися в майбутнє, виховувати нове покоління без усвідомлення свого минулого? Тому кожна людина стане особистістю, знайшовши своє коріння!».

Глядачі мали унікальну можливість споглядати і слухати Марусю Чурай (Юстина Мельничук), малого Тараса Шевченка (Іван Сушко), Івана Франка (Іван Соколов), Олену Пчілку (Ліда Левченко), Олену Телігу (Марія Кость), Ліну Костенко (Маша Полякова), Ірину Жиленко (Ангеліна Мужів), Ніну Виноградську (Аліна Пиріг), Марію Матіос (Діана Сокіл), Оксану Забужко (Ольга Бегош), Вчительку (Ліда Зінкевич), Єву – (Єва Баб’яр), Вероніку -(Вероніка Кузик). Співрежисер – Олександр Алексєєв. Без сумніву, юними акторами опікується муза театрального мистецтва Мельпомена, може й тому гра у виставі вже згаданих школярів, після перегляду, викликала шквал оплесків.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Мельпомена, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: