Бізнес-курс MESH успішно завершено у Тернополі – оголошено переможців

Опубліковано:
26 Квітня, 2019

Краща інвестиція у майбутнє країни – інвестиція в молоде покоління. У цьому переконані організатори бізнес-курсу «MESH», фінал якого відбувся 23 квітня 2019 року у Тернополі.

Бізнес-курс, спрямований на вивчення основ підприємництва та ознайомлення з технологією рекомендаційного маркетингу, успішно стартував у Києві ще у жовтні 2018 року, а з березня 2019 року реалізовувався у трьох тернопільських вишах. Засновниками курсу стали успішні підприємці та меценати Тарас та Ірина Демкури. Співзасновники – Тернопільський національний економічний університет, Тернопільський національний педагогічний університет імені В.Гнатюка та Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя.

null

Основний лозунг курсу: «MESH – це місце, де теорія і практика розмовляють єдиною мовою».

Упродовж 6 лекцій своїм досвідом та знаннями зі студентською молоддю ділилися експерти з рекомендаційного маркетингу, ментори, провідні підприємці Тернополя, громадські діячі та викладачі ВУЗів. Основним завданням курсу було сформувати підприємницьке мислення у молоді та дати дієві інструменти для започаткування та розвитку власного бізнесу.

null

Після проходження навчального курсу студенти отримали завдання створити в групах однодумців ідею свого стартапу та представити її на фінальному занятті, яке і відбулося 23 квітня 2019 року у затишному конференц-залі ТЦ «Атріум».  Студентські проекти оцінювало експертне журі: засновники курсу Тарас та Ірина Демкури; Світлана Шпилик, кандидат економічних наук, доцент кафедри промислового маркетингу ТНТУ; Ірина Зварич, кандидат економічних наук, доцент, докторант кафедри міжнародної економіки ТНЕУ; Анастасія Чорній, проектний менеджер, асистент кафедри романо-германської філології ТНПУ; Ігор Костюк, депутат Тернопільської міської ради, куратор тренінгового центру «X-team»; Лілія Слома, віце-президент з розвитку партнерських відносин у молодіжній громадській організації AIESEC у Тернополі; Руслан Савчишин, засновник компанії MagneticOne та групи ІТ-компаній MagneticOneGroup, засновник Благодійного Фонду MagneticOne.Org, співзасновник компанії «Yaware»; Зоряна Юзвін, учасниця 5 міжнародних проектів, волонтерка, журналістка, співорганізаторка «Мистецького фестивалю «Ї».

null

Кожна з 11 команд показала високий рівень професіоналізму та креативу, то ж вибір переможців був не легкий.1 місце  отримав стартап «EBACERY» (Тетяна Микитчак), 2 місце – стартап «Ребрендингова агенція NewLife» (Людмила Книш, Настя Мукоєд, Ольга Терещук), 3 місце – розділили між собою стартапи «EcoSets» (Тетяна Белюх, Аліна Наконечна) та «Beautyquest» (Діана Поліщук, Лілія Чайка, Христина Потоцька, Ілона Жабчик, Ірина Рудик, Діана Гнатюк).

null

Переможців було нагороджено грошовими преміями для реалізації своїх ідей. Грошові винагороди, подарунки також отримали і учасники інших 8 команд. Усі студенти, які сумлінно відвідували лекції та презентували свої проекти, отримали сертифікати про успішне закінчення курсу. Окрім підведення підсумків, молодь з великим задоволенням поспілкувалася у неформальній обстановці з провідними експертами рекомендаційного бізнесу, менторами, викладачами та практикуючими підприємцями, налагодили нові цікаві зв’язки та провели час у колі однодумців.

null

«Атмосфера була неперевершена!– поділився своїми враженнями засновник курсу Тарас Демкура. – Кожен представлений стартап заслуговує на окрему відзнаку та увагу потенційних інвесторів. Такі проекти надихають нас рухатися тільки вперед! Молодь у нас неймовірно прогресивна. А нам, підприємцям, вкрай необхідно допомагати їм. Як мінімум – ми можемо інвестувати певну частину свого часу, поділитися своїм досвідом, знаннями, щоб дати шанс молоді реалізувати себе саме в Україні!»

null

Важливою особливістю та відмінністю бізнес-курсу MESH є надання актуальних теоретичних знань, що застосовуються на практиці одразу у процесі навчання і після нього.

«Ми в бізнесі вже 22 роки. Але щоразу, коли ми зустрічаємося з молоддю, яка має підприємницьке мислення, ми самі вчимося, – розповіла засновниця курсу Ірина Демкура. – Я відчуваю, що після сьогоднішньої зустрічі будуть засновані нові бізнеси, а саме це і було нашою метою».

null

Організатори висловлюють подяку за значну підтримку ініціативи ректору ТНЕУ Андрію Крисоватому, ректору ТНТУ Петру Яснію, ректору ТНПУ Богдану Буяку, директору інституту зовнішньо-економічної діяльності імені Б.Гаврилишина Ірині Іващук, координаторці курсу Наталії Волощук. Окрема подяка усім спікерам та експертам за цікаві, інформативні та висококваліфіковані виступи, а також студентам – за активну участь та креативні ідеї!

null

Бізнес-курс MESH продовжує крокувати Україною. У планах у засновників – масштабувати та інтегрувати курс у навчальні процеси середніх та вищих навчальних закладів країни.

З пропозиціями щодо співпраці звертатися на пошту: tdemkura@gmail.com

Деталі про курс – на сайті http://mesh.com.ua//

Більше фото з заходу – на сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/meshcourse/.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бізнес-курс MESH, #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: