Тернопільські читачі зустрілись з володаркою спеціальної відзнаки у номінації «сучасне українське фентезі»

25.04.2019 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра
Тернопільські читачі зустрілись з володаркою спеціальної відзнаки у номінації "сучасне українське фентезі" письменницею Любов Відута. Таку відзнаку у вигляді унікальної статуетки вона отримала за роман "Ловці думок". Саме цей роман письменниця презентувала у Тернополі. Вже традиційно читачі, письменниці та письменники зустрічаються у "Книгарні Є". Зустріч допомагає організовувати арт-менеджер "Книгарні Є" Юрій Матевощук, до речі, наймолодший письменник Національної спілки письменників України у Тернополі.
 
Про роман "Ловці думок" говорили разом з тернопільською письменницею Іриною Мацко. Учасники розмови дізнались багато чого цікавого із особистої творчої кухні авторки романа "Ловці думок". Зокрема про її улюблений старенький ноутбук, який істотно впливає на творчість письменниці. Любов Відута: "Він старенький і не має автономного живлення - працює тільки від резетки, але дивним чином вимикається тоді, коли мої історії розвиваються не туди, куди треба. Для мене це знак - сюжетну лінію потрібно переробити. Робота письменника не проста, адже ми приділяємо своїм творам щодня багато часу. Роман "Ловці думок" вів мене за собою. Я не знала, як буде розвиватись історія моїх героїв. Але зараз, після того, як завершу повість для дорослих, знаю, що буде продовження роману." Цікаво, що декого зі своїх героїв Любов зустрічає просто у реальному житті, після того, як він вже починає свої мандри сторінками книг. Так було з чоловіком у білому одязі, який ішов просто вулецею босоніж восени. Любов Відута: "Його ноги були дивним чином чисті і я встигла, навіть, його сфотографувати. Саме таким був герой мого твору, який до цього моменту існував тільки на сторінках книги." Свої книжки письменниця пише за допомогою клавіатури, а ось вірші записує ручкою або олівцем, каже, що вірші потрібно "ловити" адже слова мають здатність складатись так, як потрібно одни раз, і вдруге пам'ять не завжди здатна їх повернути. Шлях у натхнення різний, але у результаті маємо нові захоплюючі нашу уяву книжки. Усі, хто був на зустрічі мали нагоду отримати автограф письменниці на примірниках роману-фентезі "Ловці думок". 
null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі