Двоє студентів Чортківського коледжу стали переможцями у конкурсах

Опубліковано:
24 Квітня, 2019

Одразу двоє студентів Чортківського державного медичного коледжу стали переможцями у конкурсах з української мови і математики.

Це студенти Ірина Новосільська та Василь Довбуш.

Ірина Новосільська посіла ІІІ місце в підсумковому етапі ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, де за перемогу боролися 927 учасників з усіх областей України та міста Києва.

Українська мова – улюблений предмет Ірини, хоча, здавалося б, до майбутнього фаху медика він має найменший стосунок.

Але хіба лікарі не повинні бути грамотними, такими, як Ірина Новосільська?

Разом із викладачем української мови та літератури Олександрою Ігорівною Петрушенко здібна студентка опрацьовувала ті пласти української мови, на які ми не завжди звертаємо належну увагу.

Теми її дослідження мови є неординарними, а тому і цікавими. Журі завжди високо оцінювало знання Ірини, тому в активі дівчини – чимало нагород і відзнак за потяг до знань.

Це вже не перша нагорода студентки. Зокрема, минулоріч Ірина посіла І місце в обласній олімпіаді з української мови серед студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області.

Викладачі коледжу кажуть: успіх студентів є свідченням того,  що колектив коледжу успішно працює не лише над вивченням суто профільних дисциплін, тут великої ваги надають і творчому розвиткові студентів.

Інакше й бути не може, адже директор Чортківського державного медичного коледжу Любомир Степанович Білик, який сам добре володіє рідним словом, переконаний у тому, що знати мову повинен не тільки дипломований  філолог, а й кожен майбутній спеціаліст у будь-якій галузі, тим паче медичній, де слово лікує нарівні з ліками.

А ось студент факультету «Лікувальна справа» Чортківського медичного коледжу Василь Довбуш  посів ІII призове місце в ІІ (обласному) етапі Х Всеукраїнської олімпіади з математики серед студентів ЗВО І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області, яка відбулася нещодавно на базі Кременецького лісотехнічного коледжу.

За перемогу змагалися 15 сильних учасників.

Після повернення із олімпіади, Василя із перемогою щиро привітали однокурсники і викладачі.

Особливо він завдячує своїми здобутками наставнику – викладачеві математики Ларисі Степанівні Оліярник.

Студенти коледжу практикуються і в науковій роботі.

Наприкінці березня вихованці Чортківського державного медичного коледжу спеціалізації «Лікувальна справа» Світлана Кицканюк та Оксана Ягнич під керівництвом соціального педагога коледжу Василя Пилипчука взяли активну участь у ХІV Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Проблеми та перспективи розвитку сучасної  науки в країнах Європи та Азії» та успішно опублікували статті у збірнику наукових праць.

null

 

null

Ірина Мадзій

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #змагання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: