Група творчих особистостей презентувала проект Te.Artist

Опубліковано:
21 Квітня, 2019

Група творчих і непосидючих відчайдух презентувала представникам ЗМІ Тернополя цікаві пошукові напрацювання у проекті під назвою Te.Artist. Це ретельні і цікаві дослідження про митців, котрі творили у Тернополі, або завдяки своїй творчості, зробили значний внесок у популяризацію файного міста. Виявляється, на цій царині ще чималий «шмат» праці. Поети, прозаїки, музиканти, художники, народні майстри: чи все знаємо про них, адже нашого цвіту по всьому світу сила силенна.

Хто ж ці спраглі до пошуків дослідники? Творча група відомих вже нам особистостей: Юрій Матевощук  – керівник, ГО “Мистецький фестиваль “Ї”, письменник, член НСПУ, представник «Тернопільського центру реформ».  Марія Юрчак  – менеджерка культури, художниця, керівниця проекту “Тернопіль у мистецтві”. Володимир Окаринський  – кандидат історичних наук, автор книги “Тернопіль: Місто. Люди. Історія». Присутні стали свідками історичного моменту: проведено титанічну пошукову роботу, до якої долучитися може кожний, було б тільки бажання. Кожний з учасників розповів власну невеличку історію пошукових ресурсів, про власний досвід. Юрій Матевощук, для прикладу,  розповів, як відкрив для себе і для української спільноти ім’я  уродженця Тернополя – класика польської літератури Корнеля Філіповича. З’ясувалося, цікавих мистецьких імен, які своєю творчістю були причетні до нашого міста – чимало. Хтось з них був заборонений, хтось з невідомих причин замовчуваний. Але про цих людей маємо знати, бо вони були, творили і залишаються часткою нашого файного простору. До слова. Вже ділюся цікавою інформацією, про яку мало хто знає: образ головного героя у «Свинській конституції» Іван Франко «списав» із родича тернопільського письменника Зіновія Кіпибіди.  

Тернополяни також можуть долучитися до збору інформації про художників, народних майстрів, письменників, літераторів, музикантів, період творчості яких тісно пов’язаний із Тернополем (навіть якщо митець народився й жив у іншому місті). Для цього варто заповнити анкету. Зворотний зв’язок відбувається через електронну адресу: yurymatevoshchuk@gmail.com

Довідка: Захід здійснюється за підтримки Коаліції  ГО «Тернопільський центр реформ» у рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Te.Artist, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проект, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: