Діти спілкувались з зірками кіно та анімації на фестивалі «Кінохвилька»

Опубліковано:
20 Квітня, 2019

Українська анімація стрімко розвивається. Майже щороку на екрани країни виходять повнометражні 3D анімаційні стрічки. Фантастичні та казкові сюжети ведуть за собою глядача та надихають на власну творчість. Під час ІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно,анімації та телебачення “Кінохвилька” школярі Тернополя та області мали чудову нагоду поспілкуватись з тими, хто безпосередньо має відношення до виходу таких мультфільмів.

Під час фестивалю були презентовані конверти та погашені марки і серед них марки, присвячені людям, які внесли великий вклад у розвиток анімації, а саме: Володимиру Титлі – (Біл Титла), його батьки емігрували до США з Тернопільщини. Володимир Титла був серед аніматорів студії Уолта Діснея перших повнометражних мультфільмів – «Білосніжки й семеро гномів» («його гномами» були Буркотун і Сонько), «Піноккіо» (створював образ Стромболі). Працював над такими відомими персонажами як Лілу і Каспер. Ігорю Покладу, котрий навчався у ТЗОШ №4, композитору, який написав музику для мультсеріалу “Козаки”, а також для багатьох українських мультфільмів. Особисто гості фестивалю познайомились з Віктором Андрієнко, з його конвертом і маркою, на яких зображено героїв з мультфільму “Острів скарбів” та самого актора та режисера. Разом з кінознавцем Володимиром Ханасом та головою Асоціацій кінокомісій України Леонідом Бицюрою Віктор Андрієнко погасив конверти з марками. 

У другий день фестивалю після перегляду першого 3D анімаційного українського фільмі-фентезі “Микита Кожум’яка” (режисер Манук Депоян) учасники знову зустрілись з зірковим гостем – актором та режисером театру і кіно, сценаристом, продюсером, каскадером, членом Спілки театральних діячів України, заслуженим артистом України Віктором Андрієнко. Віктор Андрієнко озвучував багато героїв мультфільмів, також озвучив “Кажана” порадника та друга хлопчика Микити. Діти дізнались, що Віктор Андрієнко не тільки озвучує мультики, а ще і знімає кіно! Його фільм”Іван Сила” один із найулюбленіших фільмів багатьох українців. Актор відповів на дитячі запитання та розказав, як відбувається робота над пошуком голосів, образом та рухами героїв мультика, адже спочатку саме режисер має показати та пояснити, що робитиме анімований персонаж. Діти побачили на великому екрані, як Віктор Андрієнко працює над образом “Микити”, “Кажана” та “Чотирирукого Чудовиська” – актор грав ролі героїв – стрибав на крісло, крутив кріслом навколо себе, закручувався ніби у землю, говорив різними голосами – усі рухи потім школярі побачили вже у анімованих героїв фентезі під час перегляду анімаційного фільму “Микита Кожум’яка”, який у 2017 році отримав премію «Золота дзиґа» за найкращий анімаційний фільм.  Усі діти мали можливість отримати автограф Віктора Андрієнко, адже кожен мав програму фестивалю зі всіма фотографіями гостей фестивалю та майстрів кіно, анімації та телебачення Тернополя. 

У третій день фестивалю Віктор Андрієнко та Ірина Сахалтуєва – директор та продюсер анімаційної студії “Кей Анімейшен Студіо” та “Сахалтуєва Продакшен Компані” презентували на фестивалі проект “Літературний кіноурок” на прикладі анімаційного фільму, що знаходиться у виробництві “Цар Плаксій та Лоскотон” за віршем Василя Симоненко. Діти побачили аніматик – на основі якого пізніше аніматори створять повноцінну анімацію з усім різноманіттям рухів та емоцій. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото Михайло Урбанський (ТО КП “Кінодністер”)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #актор, #кінохвилька, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: