Казковий аудіодиск – це особливий проект з особливими дітками

Опубліковано:
18 Квітня, 2019

«Казки та поезія Тернопільського краю»  –  така назва вже другого  аудіо диску в рамках проекту «Скарби файного міста». Презентація відбулася в Тернопільському обласному навчально-реабілітаційному центрі, що на вулиці Братів Бойчуків.

«Це особливий проект з особливими дітками, –  каже куратор проекту Оксана Ратушняк, – який торкнеться серця кожного. Адже ми натхненно працювали впродовж двох місяців, вклали тепло та щирість у кожне речення, намагалися зрозуміти авторів та кожного героя. Озвучили письменників та поетів Тернопільського кра ю. Ми спробували відчути себе в ролі слоненятка, тигренятка, ведмедика, білочки, їжачка, змії, мавпочки, замбара, пташки, метелика, гаура, вовченяти, антилопи, песика, киці та багатьох інших звіряток віршованих казок світлої пам’яті Сергія Сірого у його книжці «Слоненятко Роні». Також ми побували у подорожі з героями казок Ірини Мацко – “Чорне серце”, де спробували розібратися із долею киці із чорним хутром, переживали, як складеться життя песика, у якого “зламався” господар, а ще розслідували зникнення песика разом із “Детективом Шерлі”. Разом із героями оповідання Валентини Семеняк “Баба Сяба” вчилися не боятися казати правду та проявляти любов до наших рідних. У казці “Бурмотійко та Даринка” мандрували у світ добра та вчилися допомагати іншим, а у казці “Музика серця” ми були найрізноманітнішими пташками та шукали найкращу мелодію. У казці Наталі Лобас разом із жителями “Брудностію”, розчищали вулиці міста та вчилися не смітити. Спільними зусиллями ми перетворили місто у “Чистопіль”. Ярослава Підлужна заполонила наші серця теплими віршиками, у яких дітки познайомилися з порами року – «Дзень-дзелень – новий день», Андрійком, Давидком та Настею. А ще ми політали разом із “Хмаркою без опадів” (Оксана Ратушняк – авт.), шукаючи причину її впертості. Де ми тільки не побували, а все завдяки чудовим авторам та нашим відданим діткам».

Збірка казок – це надзвичайна праця розуму і серця: 32 години начитування та декламації під керівництвом невтомної Надії Шамрик, 72 години обробки аудіо файлів з Тарасом Сотулою. І як результат,  майже 2 години готового матеріалу. У начитуванні задіяно 40 діток.

У презентації взяли участь автори згаданих казок, дітки, які озвучували літературних героїв, представники влади. Заступник міського голови Леонід Бицюра вручив учасникам проекту диски та подяки за працю у реалізації соціального проекту, спрямованого на розвиток інклюзивного навчання у сфері аудіо книг.

Ініціатива реалізована за підтримки заступника міського голови Леоніда Бицюри  в рамках проекту «Скарби файного міста», за сприяння компанії ELEKS TERNOPIL і Cергія Кутузова та за підтримки БО «Благодійного фонду «Єднання поколінь», у співпраці з Ух Радіо, Вуличне Радіо, театральної школи-студії «Мельпомена»,  Тернопільської Центральної дитячої бібліотеки, Молодіжного центру розвитку «Міст»  та «Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Запис здійснено учасниками медіа лабораторії ПК «Березіль» Medialab Ternopil. Художній керівник: Надія Шамрик. Звук та музика: Тарас Сотула.

Куратор проекту: Оксана Ратушняк.

До слова. Несподіваним подарунком для всіх присутніх став показ вистави “Літературна подорож у часі “Книга Слова, Віри і Надії” за участю юних акторів театральної школи-студії “Мельпомена”.  Про виставу розповім у наступному дописі.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #диск, #казка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #презентація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: