На Бережанщині створено новий заказник загальнодержавного значення, що входить до території Смарагдової мережі Європи

Опубліковано:
18 Квітня, 2019

Завдяки спільній наполегливій роботі управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, науковців, громадськості Президент України Петро Порошенко 11 квітня 2019 року підписав Указ про оголошення ботанічного заказника загальнодержавного значення «Жолоби» площею 60,0 тис. га у Бережанському районі Тернопільської області. Заказник створений задля збереження природних трав’яних угруповань, рідкісних та зникаючих видів рослин. 

Ця заповідна територія є унікальним масивом лучно-степової рослинності з низкою видів рослин, занесених до Червоної книги України (зокрема, зозулинець шоломоносний, любка дволиста, горицвіт весняний) та Переліку рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослинного світу на території Тернопільської області (волошка стиснута, заяча конюшина Шиверека, тирлич хрещатий, тирличничок осінній), входить до території Смарагдової мережі Європи UA0000190 «Бережанське Опілля».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #заказник, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #природа, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: