У нас в кожній області є свій Нотр-Дам, але нема гідних людей, які б врятували цю красу

Опубліковано:
18 Квітня, 2019

Так сталося, що вчора холодної дощової днини опинився в Сокалі – чистому, охайному містечку над розлогим Західним Бугом. І відвідав колишній бернардинський монастир на Забужжі. Ну, як відвідав – підійшов якнайближче, бо це досі закрита зона у прямому розумінні цього слова.

Неймовірної краси будівля. Була. До пожежі 2012 року.

Монастир було зведено у 1604-1619 роках. Справжня окраса краю. Називали його руською Ченстоховою… Тепер час і негода обгризають чорними зубами його стіни.

І я подумав собі – у нас в кожній області є свій Нотр-Дам. А на Західній Україні – в кожному районі. І, так виходить, що нема в нас ні гідних людей, ні амбітних чиновників, ні заможних патріотів, які б спробували врятувати цю красу.

Втрачаємо пам’ять, культуру і гідність. А потім дивуємось результатам виборів. Бо нове покоління не може пишатись руїнами, не може тішитись тим, чого не знає, не вірить палким словам, коли бачить отаке… 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #замок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #палац, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: