Школа гончарства – одна з креативних ідей літнього відпочинку

Опубліковано:
12 Квітня, 2019

Коли життя просить «свіжого ковтка повітря», варто спробувати себе в іншому – в тому, до чого кличе серце. Початком цілком може стати глина.

До 4 травня 2019 року в містечку Опішному на Полтавщині триває набір до літньої школи гончарства – Міжнародної Е-літньої АКАДЕМІЇ ГОНЧАРства для романтиків, харизматиків, диваків і діячів. Це унікальна нагода для всіх бажаючих, незалежно від віку, статі, фахової освіти та громадянства, досконало опанувати основи гончарної справи.

null

Тритижнева «сесія», що триватиме з 10 до 30 червня на базі Національного музею-заповідника українського гончарства, пропонує насичену програму навчання. Щодня на учасників школи чекають творчі заняття з наставниками й теоретичні лекції фахівців, майстер-класи та мистецькі зустрічі з відомими українськими художниками-керамістами. Також «академісти» зможуть долучитися до низки заходів, що відбудуться впродовж червня в рамках Тижня Національного Гончарного Здвиження в Опішному «ЗДВИГ–2019». Умови участі та заявку учасника організатори пропонують на сайті Музею гончарства.

null

Літня школа гончарства дарує учасникам яскраві враження й цілий «арсенал» нових знань та умінь. За спостереженнями, більшість її випускників так чи інакше пов’язали своє життя з гончарством – відкрили курси, гуртки, облаштували майстерні, почали власний творчий шлях. Деякі поєднали гончарство із повсякденними заняттями, інші навіть зважилися повністю присвятити себе цій справі й нині беруть участь у виставках та мистецьких проектах. Навчання в Е-літній АКАДЕМІЇ ГОНЧАРства – це фантастичне середовище емоцій, спілкування, досвіду й душевного релаксу.

Жанна Невкрита, фото Тараса Пошивайла

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гончар, #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: