Французький співак з Україною в серці підкорив тернополян

Опубліковано:
10 Квітня, 2019

Поль Манондіз – французький співак, який любить Україну всім серцем і співає українські пісні! Має “сувору” вчительку української мови… Ніну  Матвієнко… Разом з нею здійснив тур Україною і неперевершено заспівав “Квітку Душі”. Концерт за підтримки Тернопільської кінокомісії (Volodymyr Khanas) відбувся у Тернопільській обласній філармонії. А познайомив Поля з Тернополем відомий наш краянин-пісняр, поет Іван Кушнір. Разом із тернопільською співачкою Ярославою Дікалюк вони презентували цю пісенну подію.

Свій виступ Поль розпочав піснею «Мій Рай» і відразу ж  підкорив серця усіх присутніх. Написавши на початку «французький»  –  засумнівалась. Бельгієць за походженням, Поль посилено вивчає українську. Переконливо стверджує, що якщо він живе тут, то вже – українець. У його репертуарі  30 україномовних пісень. І це тільки початок! А почувши пісні у виконанні Ніни Матвієнко, полюбив ще й народні. З особливою ніжністю в голосі і без акценту, вимовляє Поль ім’я та по батькові відомої співачки: Ніна Митрофанівна. Слухаючи виступ цього співака, не переставала дивуватися його щирій і непідробній манері спілкуватися з публікою. А ще – любові до моєї рідної країни, яка тепер вже і його. І це тоді, коли значна частина наших співвітчизників не дуже переймається темою патріотизму і любов’ю до рідної Батьківщини. Бо ж, оте пресловуте  «какаяразница», немов камінь спотикання. До слова. Коли Поль вперше приїхав до Києва, то подумав, що російська мова – це мова нашої країни. А коли згодом оговтався, то був дуже подивований…

Під час прес-конференції із тернопільськими журналістами, яка відбулась напередодні концерту, співак поділився неймовірною казковою історією свого кохання, яка й визначила його подальшу життєву долю. Все відбувалось як в індійському кіно: на знаменитому Монмартрі (мистецький квартал) у Парижі він побачив  портрет красуні, в який закохався з першого погляду. Не гаючи часу, кинувся її шукати. Нею виявилася українка, киянка Олена. Гадаю, розповідати далі немає потреби. Додам тільки, що згодом відбулося весілля з дотриманням всіх українських традицій у музеї Пирогове під Києвом (ВДНГ).  Репертуар Поля насичений – пісні французькою, англійською. Нещодавно він переспівав відомий хіт Олега Винника. Переклав «Вовчицю» французькою і сам її й виконав. Прозвучала вона й у Тернополі.

Співак їздив з концертами на фронт (лінія розмежування). Солдати люблять і шанують Поля. Дуже щемно у його виконанні звучить пісня «Лелеки», реально «вивертає» душу і ще більше утверджує тебе в українськості. «Ніч яка місячна», «Черемшина»  –  ці пісні увесь зал співав разом із співаком. А блок французьких пісень, серед яких і рок-балади, і романтичні хіти –   просто зачарували.

Особисто для мене стало несподіваним дізнатись про те, що Поль брав участь у Національному відборі на Євробачення – 2019 з новою україномовною піснею “Про Що Мовчить Моє Серце”, але… з результатами ви знайомі.

Цю пісню тернополяни зустріли шквалом оплесків і гучними викликами «Браво»! “У кожного з нас є серце. Воно б’ється і людина живе. Воно слухає, любить, мовчить, тремтить… Відчуй, що у тебе всередині. Послухай своє серце. Воно хоче говорити з тобою. Слухай, що воно тобі каже. Серце ніколи не обдурить тебе”, – так прокоментував свою пісню Манондіз.

Від себе тільки додам: серце бельгійця, рідна мова якого французька, неймовірно чисте і відкрите до світу. Може й тому так легко «увійшов» він в наш український світ і вже більше не уявляє без нього свого життя. Гарний приклад для наслідування багатьом нам.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Поль Манондіз, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: