На Тернопільщині організатор злочинної групи, що заволоділа коштами громадян на суму 1 млн 300 тис грн постане перед судом

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організатора злочинної групи, яка впродовж 2015 року в м. Тернопіль, під приводом укладення договору фінансового лізингу, заволоділа коштами громадян на загальну суму близько 1 млн гривень.

Нагадаємо,   під вивіскою лізингової компанії, яка працювала в центральній частині обласного центру у 2015 р та продавала  в лізинг техніку,  діяли шахраї, від незаконних дій яких потерпіли 29 громадян.

І хоча організовану групу правоохоронці викрили ще у 2016 році, проте організатор злочину переховувався від слідства до лютого 2019 року, неодноразово змінюючи місце проживання. І лише завдяки професійним діям процесуального керівника і слідчого, його  було затримано 21 лютого 2019 року. Розслідування за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство) завершено.

Довідково: Організатору злочинного угруповання за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі до дванадцяти років із конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі