Як 200 педагогів одночасно станцювали бачату

Опубліковано:
9 Квітня, 2019

На відомому вже EdCampi, який зібрав 200 педагогів з усіх куточків нашої країни і відбувався у Великих Гаях на Тернопіллі, поміж різноманітних цікавих і несподіваних тем була одна «нерозголошена», яка довго тримала інтригу, бо так і називалась «Секретна сесія». Її представники – експерти ну, ніяк не тішили себе надіями на успіх, адже їхали на афілійовану (не) конференцію для педагогів. А педагоги, зазвичай, які? Дуже серйозні, правильні, вимогливі, дисципліновані, майже не усміхаються… Зізнаюсь чесно, я так само думала, аж поки не побувала на згаданій вже «Секретній сесії».

Це був «танцюючий» майстер-клас, який успішно провели провідні майстри  (студія Social Dance Club Ternopil) Костянтин Валігура та Ольга Петришин. Все відбулось немов за помахом чарівної палички: приміщення спортивної зали, де стартував цей найенергійніший, найрухливіший та найпозитивніший (мені так здалось) семінар, непомітно заповнилось охочими навчитись танцювати «соціальні» танці. Уявіть собі, не встигло промайнути якихось 40 хвилин і всі присутні зрозуміли, що вони вже вміють легко й невимушено танцювати бачату! Очі у жінок сяяли, та що там сяяли – вони променились непідробною радістю, повний релакс плюс позитивний настрій і бажання… переінакшити не лише довколишній світ, а й, в першу чергу, себе в ньому.

Експертами були вже згадані Костянтин Валігура та Ольга Петришина. Але ж яким було моє здивування, коли дізналась, що Ольга Петришина – доцент кафедри української мови та методики її навчання ТНПУ ім. В. Гнатюка. Тож її тема говорила сама за себе: «Педагог і хобі: саморозвиток – вибір – стереотипи + let’s dance». Авторка  понад 30 наукових праць. 
Наукові інтереси: лінгвістика тексту, дискурсологія, методика навчання у вищій школі. Виховує трьох дітей. Постійно вдосконалює модель оптимального поєднання важливих для неї ролей: дружини, мами, педагога, науковця, людини, закоханої в поезію і танець… (зі слів педагога Ольги Майки).

 А ось як емоційно відгукнувся про цю подію Костянтин Валігура: «Ви уявляєте 200 педагогів і всі танцюють Бачату?! Сьогодні мав доповідь + мк на конференції для педагогів Афілійована (не)конференція Міні-Edcamp Velyki Gaji.  Що хочу сказати???  Я ще ніколи не бачив таких гарячих і з запалом в очах людей такої кількості + це все вчителі!!!! Мої очікування були, що бодай 10 людей залишиться, а танцювали всі! Одним словом я дуже
помилився у відкритості сучасних вчителів, навіть на корпоративах я не зустрічав такої гарячої аудиторії чесно. Велика повага до відкритості і швидкого навчання! Подяка моїй колезі Ольга Петришина з якою ми разом проводили цей мк! Подяка Oxana Korolyuk яка нам допомагала і з якою ми навіть зтанцювали демо для всіх, довівши, що вчителі танцюють Огого!) Браво тобі – пишаюся тобою!!!!».

Спостерігаючи за вишуканою і граціозною імпровізацією цієї талановитої і неповторної пари, починаєш розуміти відомий вислів Рахеля Фарнхагена про те, що «Танець – єдиний вид мистецтва, в якому ми самі є інструментом». Схоже на те, що запальний і харизматичний Костянтин та ніжна і тендітна Ольга зуміли переконати всіх присутніх педагогів (200!!!) у тому, що почати танцювати можна у будь-який час і у будь-якому місці, незалежно від професії, головне – було б бажання. А ще – це шанс знайти нових друзів.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бачата, #вчитель, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: