«Халява» закінчилася: декому в Тернополі доведеться розкошелитися

Опубліковано:
7 Квітня, 2019

Переглянути перелік приміщень, які надаються в оренду безкоштовно, і для частини орендарів запровадити оплату за них, запропонував міський голова Сергій Надал на черговій сесії міської ради, – пише За Збручем.

Відповідне протокольне доручення він дав під час розгляду проекту рішення «Про стан оренди та хід приватизації майна комунальної власності м.Тернополя за 2018 рік».

У депутатів зауважень до проекту рішення не було, як і запитань до начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна Володимира Мединського. Натомість, міський голова запропонував звіт начальника управління взяти до відома і паралельно дати доручення переглянути ще раз перелік об’єктів, які використовуються безкоштовно.

– Понад 10 тисяч метрів квадратних площ безкоштовно використовують підприємства, які є надавачами послуг або балансоутримувачами житлових будинків, понад 12 тисяч метрів квадратних – підприємства та організації обласної ради, – зазначив Сергій Надал, міський голова. – Загальні втрати бюджету при мінімальних цінах становлять близько двадцяти мільйонів гривень в рік по цих двох категоріях. Тому є пропозиція дати доручення управлінню проаналізувати, і починаючи з 2020 року зробити ці послуги платними. Якщо зробити перерозподіл на метр квадратний по площі, то це вийде в межах 50 копійок для балансоутримувачів житлових будинків,  плюс якщо обласна рада не хоче допомагати і підтримувати обласні проекти, то нехай оплачує гроші за утримання своїх комунальних закладів та організацій і платить за оренду приміщень.

Депутат Сергій Лупак також запропонував переглянути об’єкти, які надаються у безкоштовне користування на предмет того, чи вони мають заборгованості по сплаті комунальних послуг. Його пропозицію також додали до доручення. Рішення та доручення підтримали 26 із 32 депутатів.

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оренда, #приміщення, #сесія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: